Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да

...
Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да
Коментари Харесай

Шаламанов: Налице е ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да спечели войната, което означава консолидация

" Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да завоюва войната, което значи консолидация на всички страни ". Това мнение изрази в ефира на NOVA Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата.
 
Според него сигналите за политическата обстановка в България показват, че предстоят съществени договаряния и двете страни в тях желаят да заемат по-сериозни позиции.
 
" Важно и незабавно е да има Министерски съвет, тъй като единствено при съществуване на Министерски съвет ще има парламент, който може да реши въпроса с регулаторите и правосъдната система. Първият въпрос, който би трябвало да бъде решен, е, по какъв начин ще наподобява Министерски съвет ", разясни експертът.
 
По думите му преди подаването на оставката държавното управление е трябвало да направи обществен доклад точка по точка, за това, какво е изпълнено. Шаламанов счита, че позициите на ГЕРБ се ускоряват и ПП-ДБ би трябвало по-сериозно да се концентрират върху договарянията.
 
Социалният антрополог Харалан Александров от своя страна разяснява, че не е трябвало да се бърза с оставката на кабинета. " Връщаме се в изходната точка на спора. Разговорът за прокуратурата е борба за властта. Нужно е единодушие за главните правила сред партиите, които следва да водят договаряния по сред си ", посочи той.
 
Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев изрази мнение, че ПП-ДБ са почнали да се опияняват от властта.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР