Виждам сериозен дипломатически успех за България, каза пред БНР дипломатът

...
Виждам сериозен дипломатически успех за България, каза пред БНР дипломатът
Коментари Харесай

Стефан Тафров за Шенген: Сериозен успех за България

Виждам сериозен дипломатически триумф за България, сподели пред БНР дипломатът Стефан Тафров по отношение на приемането ни от март в Шенген по въздух и вода.

" Толкова години чакахме този пробив и той пристигна. Поздравявам българската дипломация, приветствам държавното управление, приветствам парламентарното болшинство, което направи вероятен този пробив, тъй като одобри нужните закони и го поддържаше по всевъзможен метод. Трябва да си дадем сметка, че това до напълно наскоро изглеждаше съвсем невероятно. Стана допустимо, откакто ние, българите, първо преодоляхме съпротивата на Нидерландия, което аз персонално не чаках ", разяснява той.

 

Тафров акцентира, че това е сложило Австрия в изолираност. След което тя беше подложена на сериозен напън от останалите сътрудници от Европейски Съюз, тъй че направи тази решаваща стъпка, която ни направи пълновръстен член на Шенгенското съглашение, посочи той. И изясни, че в случай че се стигне до диалог за смяна на съглашението, България има право на несъгласие.

" Тя е към масата и споделя в каква посока може да се промени ", безапелационен е Стефан Тафров.

Той означи, че отварянето на сухопътните граници единствено се отсрочва във времето и би трябвало да стане в рационален период. Според него обвиняванията на част от опозицията, че България ще одобри огромен брой афганистанци и сирийци, не дават отговор на действителността. България просто би трябвало да си извършва отговорностите, които и в този момент съществуват по Дъблинското съглашение – да приема назад тези бежанци, които са регистрирани първо на българска територия, а са стигнали до някоя друга страна-членка, изясни дипломатът и съобщи изрично, че няма нови условия към страната ни.

 
Според него оттук нататък е извънредно необикновено делене на България и Румъния.

За идните тази година президентски избори в Съединени американски щати, Стефан Тафров изрече мнение, че това ще са най-важните избори за западната народна власт:

" Там на карта е сложено демократичното бъдеще на Съединени американски щати. Едно завръщане на Тръмп би сложило в заплаха устоите на американската народна власт. Това е огромният залог. Той е залог и за нас. Победа на Тръмп ще значи намаляване на поддръжката за Украйна, което е доста значимо за България. Ще значи и намаляване на НАТО. Да се молим Тръмп да не завоюва, а американската народна власт да устои ". 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР