"Виждам паралели и виждам разлики в протестите сега и тези,

...
"Виждам паралели и виждам разлики в протестите сега и тези,
Коментари Харесай

Плевнелиев пита: Бъдещ министър–председател ли работи Румен Радев?

"Виждам паралели и виждам разлики в митингите в този момент и тези, които доведоха до оставка на кабинета „ Борисов “, съобщи в утринния блок на Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев в интервала 2012 – 2017 година.

В момента настояванията на протестиращите се трансформират непрекъснато, изясни той. Според него няма причина за оставка на кабинета сега. Плевнелиев подсети какво е правил по времето на митингите, когато е бил на „ Дондуков 2 “ и съобщи, че сега Румен Радев не прави нищо от това, а тъкмо противоположното - подклажда митингите. „ Бъдещ министър – ръководител ли работи президентът през днешния ден? “, попита той и продължи: „ Ако влезе в ролята си на президент, който е угрижен за протестиращите, за какво не ги одобри “. „ Защо президентът Румен Радев, като е подобен герой против корупцията, не излезе с една концепция по какъв начин да я борим “, чуди се още Плевнелиев.

Според него е допустимо да има и непозната интервенция в митингите. Това си изказване хастари с образеца за съществуването на кола с съветски номера на митинга в Бургас. Плевнелиев даже прикани службите да проучат въпроса, тъй като се съмнява, че България е част от една геополитическа война. „ Ако този кабинет продължи, механизмът на за наблюдаване ще отпадне, ще влезем в Шенген и в еврозоната. Точно това е огромен проблем за всички русофили “, сподели президентът.

Във връзка с качеството на строителството на автомагистралите, Росен Плевнелиев напомни по какъв начин, когато е бил министър на районното развиване и благоустройството, Сергей Станишев е ходил с буркани, цялостни с пепел и тогава той дружно с публицисти е отишъл, на която автомагистрала те са поискали и се оказало, че пепелта на Станишев е била от рудник и се употребила като съставна част на асфалт, а не е, че е самият асфалт.

Росен Плевнелиев разяснява и самият министър председател Бойко Борисов.. По думите му, той постоянно се е стремял да балансира нещата, само че това за жалост не постоянно му се получава – както се случва с Корнелия Нинова и с Румен Радев.

„ Бедността не е недостатък, това е положение, от което не би трябвало да се отчайваме, а би трябвало да работим “, сподели още той и прикани всички институции да работят в името на смяната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР