Виждам, че трима Руменовци са на терена. Като започнем от

...
Виждам, че трима Руменовци са на терена. Като започнем от
Коментари Харесай

Виждам, че трима Руменовци са на терена. Като започнем от президента

" Виждам, че трима Руменовци са на терена. Като стартираме от президента, който сподели, че едни медиатори се сменяли с други. Време е да каже кои са тези хора.

След това Румен Петков, Румен Овчаров и най-после Бойко Борисов в цялата история.

Имам възприятието, че някой губи едни лесни пари, които е получавал до момента и стартира да пищи ", по този начин съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов разяснява тази заран в ефира на Нова тв напрежението към бързата промяна на управлението на държавното сдружение " Булгаргаз ", което ръководещите упрекнаха в неуспех да обезпечи на ниска цена азерски газ.

Русия употребява едностранната енергийна взаимозависимост на България, с цел да може да ни изнудва - уточни още Атанасов. По думите му тази взаимозависимост не е била преодоляна през годините, въпреки че е имало опция.

Както е известно, предходната седмица президентът Румен Радев скастри държавното управление за рокадите в " Булгаргаз ", като съобщи, че когато прави такива промени, то би трябвало да " подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставката на газ и че ще се реализиран по-добри условия за България и по-добри цени ".

Вчера пък " акапелно " с мнения излязоха първо някогашният енергиен министър Румен Овчаров, а след това и някогашния министър председател Бойко Борисов - с цел да обвинят новото управление на държавното сдружение, че за тъкмо три секунди е продало 60 000 MWh газ на Румъния и също заподозря завръщане на медиаторите.

Вземайки мотив от думите на Овчаров Борисов ги повтори и упрекна новата власт в корупция.

А водачът на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков упрекна властта, че се готви да подписа неблагоприятен контракт за азерския газ на високи цени.

Днес Атанасов съобщи, че от ДСБ ще се борят да няма медиатори и завесата да бъде вдигната.

" Русия, преследвайки своите стратегически ползи, постоянно е търсила метод да организира външната си политика посредством инструментите на енергетиката. Тези, които й оказват помощ в България, би трябвало да излязат нескрито. Ако някой си е разрешил, да бръкне в кацата с меда, би трябвало да бъде ударен през ръката ", уточни той.

И добави:

" За една година България беше прекопана от изток на запад, с цел да бъде прекаран турския, съветския, или както желаете наричайте, поток. Българската страна заплати 3 милиарда лв. от бюджета си, с цел да прекара съветския интерес през България. Парчето от този поток на сръбска територия е платена от " Газпром ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР