Виждам, че официозите на демократическата партия у нас говорят за

...
Виждам, че официозите на демократическата партия у нас говорят за
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Вече не става дума за игра кой ще пие чай в посолството, а за нашите деца

Виждам, че официозите на демократическата партия у нас приказват за това, че войната с Русия е неизбежна, което би било историческа злополука за района. Но те го споделят като нещо обикновено. Ние сме склонни да отидем доста напред в рисковите неща. Те по-скоро би трябвало да ни възпират в това предпочитание да се самоизтребим. Това съобщи икономистът Кузман Илиев в предаването " Часът на избора " по телевизия " Евроком ".

Ние живеем във века на нуклеарните оръжия и водачите на Великите сили си приказват за това. Как е неизбежно, по какъв начин би трябвало да се тества. България е добър член на НАТО и Европейски Съюз, да, само че не е безгласна писмен знак. България може да взима независими решения. Да каже: Дайте да водим дипломация. Мир посредством дипломация. Защото другояче - какво? Ще се избием в Черно море ли? Къде ще е фронтовата линия тогава, някой пита ли се, разяснява Илиев.

Ние не играем никаква роля, с изключение на да се натягаме. Ние нямаме никаква полза от основаване на напрежение в Черно море. Ние би трябвало да работим по всякакъв начин да кажем, че ние сме стожер на Европа, само че ние не желаеме тази война. Искаме тези лагери да се успокоят, тъй като ние ще изчезнем от този спор. Най-опасното е, че ние не си даваме сметка тази война по какъв начин може да ни завърти нас тук, смята още той, като добави, че Тодор Тагарев се държи като министър на друга страна. България няма интерес от това, безапелационен е Кузман Илиев.

Самият Орбан е отроче на Сорос, само че ми наподобява на човек, който отстоява интереса на Унгария. Вече е ясно и за децата, че войната в Украйна не може да бъде извоювана. Трябва да сме по-големи реалисти, безапелационен е икономистът.

Свършиха тези благинки с еврофондовете. Парите оттук насетне ще отиват за възобновяване на Украйна. Войната в Украйна стигна до едно място, което няма доста мърдане.

Ние в това нещо да взимаме страна и да кажем, че сме лоялни сътрудници - това е самоубийство. Това демонстрира, че нас не ни интересува, че това може да се придвижи върху нашите деца. И в случай че до този миг е било занимателно и е било игра на евроатлантизъм, кой да върви в посолството и да пие чай, през днешния ден към този момент става въпрос за нашите деца. Казвам го като татко. И като кажат: Ние би трябвало да се снишим. За какво снишаване става въпрос? Трябва да се бием с руснаците ли, попита Кузман Илиев.

Цялото присъединяване на Кузман Илиев в " Часът на избора " можете да видите тук:

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР