„Виждам, че министерството е приело сериозно задача за решаването на

...
„Виждам, че министерството е приело сериозно задача за решаването на
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов, БСП: Да се обединят хирургичните и терапевтичните детски звена в София

„ Виждам, че министерството е приело съществено задача за решаването на проблемите на детската болница. Действително е нужен сериозен разбор и търсенето на място за градежа на тази болница, само че това са въпроси, които ще лишават години, а невъзможността за указване на сложна здравна помощ на най-ранимия, детския контингент, остава. “

Това съобщи по времето на парламентарен надзор националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов, по отношение на построяването на Национална многопрофилна детска болница в София.

Проф. Михайлов уточни, че в София има едвам 250-270 национално значими кревати и съгласно него, редом с разбора и дейностите по градежа на болничното заведение, би трябвало да се стартират дейности по обединяването на всички хирургични и лечебни детски звена в София.

„ Работейки десетки години като педиатър знам, че от тази раздробеност се губят часове за едно дете, което се нуждае от незабавна хирургична консултация или намеса. Не би трябвало това да се получава и до края на тази година този въпрос би трябвало да бъде решен “, съобщи националният представител от левицата.

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова приветства концепцията на проф. Михайлов и се съгласи, че не би трябвало да се бави консолидирането, по опция при актуалните условия и при обезпечено в допълнение финансиране, на разпокъсаните звена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР