Виждам, че днес, в рамките на работния ден, господин Георги

...
Виждам, че днес, в рамките на работния ден, господин Георги
Коментари Харесай

Васил Терзиев върна на Георгиев: Явно работите четене на мои постове

Виждам, че през днешния ден, в границите на работния ден, господин Георги Валентинов Георгиев - ръководител на общинския съвет, е работил да чете мои постове във фейсбук и да им дава отговор. Той се е погрижил обявата му да бъде добре завършена с червени удивителни, с цел да може да е графично по-забележима. Защото явно не е съумял през всичките тези години работа да се отличи с нещо друго, като да вземем за пример с работата, която е приключил като ръководител на Столичния общински съвет.

Виждам също по този начин, че ме кани да посетя представянето на новия бюджет на Столичната община, който e две РDF страници. За да се разяснява един бюджет обаче, той би трябвало да бъде написан както би трябвало. Като да вземем за пример, в бюджета да се разгласява и дълготрайната прогноза за развиването на общината, което обвързва визията ни за града и вложенията. Бюджет година за година е безусловно срещу всяка добра процедура за ръководство на структури, финансирани с публичен запас.

До момента, в който бюджетът на Столичната община не наподобява по този метод, той няма по какъв начин да бъде нито транспарантен за жителите, нито понятен и заслужен за комуникиране.
Поради тази причина, когато поемем ръководството на София, най-накрая ще променим подготовката и представянето на бюджета. За да може да бъде обсъждан основно от жителите, а освен от медии, които отразяват събитието. И най-важното - тези жители ще имат задоволително информация, с цел да могат да проведат едно същинско чуване и да вземат участие в същинска полемика.

Работата на ръководителя на общинския съвет не е да влиза в интернет пехливански битки с жители, които подлагат на критика работата му, нито да превърта нюзфийда на обществените мрежи. Поне не в работно време. Аз бих посъветвал господин Георги Валентинов Георгиев да се занимава с други неща по време на работния си ден, който е обезщетен с налозите ни, а точно - да свърши нещо. А не да прави предизборна акция отново с парите на софиянци.

Моята врата е постоянно отворена за ръководителя на СОС, с цел да си поговорим за по-добрите практики за това по какъв начин се прави бюджет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР