Вижда се краят на 45-тото Народно събрание, освен ако не

...
Вижда се краят на 45-тото Народно събрание, освен ако не
Коментари Харесай

Тройна коалиция на ГЕРБ, БСП и ДПС ли ни очаква – мнението на социолозите

Вижда се краят на 45-тото Народно заседание, в случай че не стигнем до сюжет Българска социалистическа партия да получи мандат и да успее да притегли политическите сили, с които са дали своят вот през днешния ден – ГЕРБ и ДПС; нова Тройна коалиция с концепцията за държавно управление на националното избавление. Това разяснява социологът от „ Маркет Линкс “ Добромир Живков след неуспеха на парламентарното съвещание.

„ Видяхме в изказването на Корнелия Нинова извънреден фокус върху обществената тема. Освен предизборно ми се коства, че по този начин може би поставя основите на стъпки в тази посока. Тази поръчка от обществото в немалка степен за промяна и смяна на политическата система сега е блокирана “, уточни той.

Живков означи и че още преди изборите е имало спекулации, че може да се стигне до спешна обстановка, която по-късно да оправдае едно експертно държавно управление.

Огромната част от участниците в анкетата на bTV Новините обявиха, че ще повторят вота си от 4 април на възможни предварителни избори. Според Живков и социологическите сондажи са с сходни данни.

" Тенденции, които стартират 7-8 месеца преди изборите, следим, че не престават и след изборите - изключително когато няма ново държавно управление, няма ново ръководство. Тенденцията на напредък на партиите на митинга ще продължи ", акцентира той.



Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч “ акцентира, че главният проблем на настоящето Народно заседание са „ огромните предизборни кошници “ на партиите с неизпълними обещания, които демонстрират неотстъпчивост и отвращение за разговор.

Според нея по тази причина и върнатият мандат от „ ИТН “ идва с причини, които се одобряват от най-близките им симпатизанти, само че надалеч не е еднопосочна оценката на по-широката база на партията на Слави Трифонов, която желае „ разграждане на модела “.

По думите ѝ депутатите би трябвало да придобият по-голяма съдружна просвета и да се научат къде да търсят консенсус и къде да не отстъпват. Затова и е значимо дали в идващия парламент ще забележим болшинство от партии, които желаят да работят дружно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР