Вижда се, че дипломацията в момента не работи, само преди

...
Вижда се, че дипломацията в момента не работи, само преди
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: В момента има затишие на войната, но напрежението ще ескалира и се очакват много човешки жертви

" Вижда се, че дипломацията сега не работи, единствено преди няколко дни Путин беше най-желаният политик за диалози, внезапно всичко това се срути и тази врата сега е затворена. Русия продължава своите военни дейности. Европа употребява стопански наказания като най-силното си оръжие ", сподели по 7/8 тв международният анализатор Милен Керемедчиев.

" И Путин не е очаквал този процес. Може би е възнамерявал една бърза война за седмица до 10 дни, с цел да се влезе в украинска територия. Според мен Путин е очаквал Зеленски да напусне Киев, да се реалокира в Лвов или Полша и оттова да се пробва да управлява, а съветската войска да влезе в Киев и да затвори кръга. Това не се сбъдна, за това отстъплението е леко забавено. Руската войска прегрупира своите сили и стартира нова стратегическа интервенция. Влизането ще бъде квартал по квартал, постройка по постройка, това ще докара до доста жертви и в случай че се стигне да Зеленски, това ще прегрупира Запада. 

Вероятно е Путин да се задоволи с 40% от територията на Украйна, само че той не е покрай успеха, войната отива до кръвопролитност и ще има ескалация на напрежението в цяла Русия.   

Груба неточност е вкарването на чеченски бойци. Части от съветската войска не съумяват да се справят със задачата. Но да вкараш различен етнос и вяра, това изостря повече експанзията. Имаме леко мъртвило, което ще ескалира в идващите дни и ще докара до доста човешки жертви. "  
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР