Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще

...
Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще
Коментари Харесай

Путин ли сдобри Борисов и Радев?

Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще има ли България работещо държавно управление?

През 2022 година видяхме разпада на кабинета на " смяната ", а президентът Румен Радев мина на страната на статуквото. Истински разгром се оказаха и измененията в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина. Войната в Украйна пък сподели, че родните политици се опасяват от вземането на решения и не декларират твърда позиция. Зам.-главният редактор на вестник Петьо Цеков и коментаторът Светослав Терзиев разискаха най-значимите събития на 2022 година в предаването " (О)позиция ".

Според Терзиев тематиката на годината е една и това е войната в Украйна. А Цеков добави, че това е и огромна вътрешнополитическа тематика, значима за България. " Как политическите партии реагираха на войната, това предопредели реакциите и съдружните им решения. Войната е тази, която изкара Българска социалистическа партия от ръководещата коалиция ", безапелационен е Петьо Цеков.

" Наблюдавайки президента, ние съдим по неговото отношение към войната по какъв начин той се нарежда в България. Виждайки, че Румен Радев се отхвърля от това да бъде знамето на съпротивата против статуквото, преминавайки в различен лагер и сближавайки се с ГЕРБ и Борисов, ние си даваме сметка за тези процеси, ускорени от войната ", счита Терзиев.

Каква е ролята на България в изолирането на Русия от света? Какви са приликите сред прехода у нас и прехода в Русия след разпадането на Съветския съюз? Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще има ли България работещо държавно управление? На тези въпроси можете да намерите отговор в " (О)позиция ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР