Виж още След дълъг период на онлайн протести шведската активистка

...
Виж още След дълъг период на онлайн протести шведската активистка
Коментари Харесай

Грета Тунберг подновява петъчните си протести пред шведския парламент

 Грета Тунберг пред Конгреса на Съединени американски щати: Историята ще ви държи виновни за климатичните произшествия Виж още

След дълъг интервал на онлайн митинги шведската активистка Грета Тунберг през днешния ден се върна пред постройката на шведския парламент към този момент за присъствен митинг с претенции за дейности за ограничение на климатичните промени, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Заедно с шепа други протестиращи Тунберг, издигайки известния си транспарант с надпис " Училищна стачка за климата " и носейки маска с логото на придвижването " Петъци за бъдещето ", се върна на мястото, откъдето започнаха митингите й, демонстрират фотоси, качени от нея в обществените мрежи Инстаграм и Туитър.

" Днес се завърнахме пред Народното събрание. Пандемията обаче надалеч не е минала, по тази причина ще продължим да се събираме на допустимо най-малки групи и да действаме в сходство с локалните ограничавания ", написа активистката.

 Снимка: Twitter/Грета Тунберг

Тунберг стартира протестните си акции пред постройката на шведския парламент през август 2018 година, призовавайки политиците да засилят битката против климатичните промени. За няколко месеца породи младежкото придвижване за климата " Петъци за бъдещето ", което даде подтик за всеобщи демонстрации с присъединяване на стотици хиляди, основно младежи, по целия свят. Пандемията обаче краткотрайно приключи всеобщите прояви.

Като не можеше да участва персонално на петъчните си митинги, Тунберг стартира да разгласява онлайн свои фотоси от у дома, на които държи протестния си девиз. През март тя организира седяща стачка пред представителството на Европейската комисия в Стокхолм, с цел да стачкува против селскостопанската политика на Европейския съюз, а през април разгласява своя фотография в обезлесен регион в Централна Швеция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР