Виж още Пореден ден вилнее бурен вятър във Варна. На

...
Виж още Пореден ден вилнее бурен вятър във Варна. На
Коментари Харесай

Силен вятър прекърши дървета, отнесе ламарини и счупи стъкла във Варна

 Силен вятър в Сливен повали дървета на пътя за Бургас, в Родопите регистрираха минус 15 градуса Виж още

Пореден ден вилнее плевел вятър във Варна. На близо 50 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали от службата по пожарна сигурност и отбрана на популацията във Варна през миналите дни, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

" Интензивният вятър наложи доста комплицирана оперативна конюнктура на нашите екипи. Те са получили 46 сигнала, като 95% от тях се отнасят най-вече за счупени дървета и паднали клони, препречили пътното платно . За благополучие, единствено материални вреди са нанесени. Нямаме данни за потърпевши жители ", сподели инсп. Ивайло Методиев, РДПБЗН - Варна.

Част от сигналите са за коли, затиснати от паднали дървета.

 Снимка: Bulphoto

Нанесени са вреди и по по покрива на постройка, част от остарялата жп гара.

 Снимка: Bulphoto

Сигнали за паднали клони и рекламни пана през вчерашния ден са подадени и при дежурния в Община Варна. Най-сериозният от тях е за счупени стъкла на парапета на Младежкия дом . Обектът е измит и заварден. Има и паднали и заграждения към археологическите находки в Шишковата градинка. Те следва да бъдат възобновени.

 Снимка: Bulphoto

От общината оповестиха, че е почнала поетапна замяна на скъсаните от мощния вятър флагове, ‭ ‬разположени в централната градска зона и по булевардите.‭ ‬Продължава също по този начин почистването на паднали клони.

 Снимка: Bulphoto

Бурният вятър продължава и през днешния ден. Поривите доближават до 60 км/ч. Призовава се хората да внимават, когато минават около остарели здания.

 Снимка: Bulphoto

Пътните настилки в региона са мокри и проходими при зимни условия. Няма затворени пътища на територията на Област Варна.

 Снимка: Bulphoto

Днес вятърът в Сливен доближава над 100 километра в час на моменти и прекъсна тока в разнообразни елементи на града. В региона е разгласен оранжев код за рискови пориви напразно, предизвестие за евентуална заплаха има за цяла Източна България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР