Виж още 19-годишният младеж, който уби 9 души в училище

...
Виж още 19-годишният младеж, който уби 9 души в училище
Коментари Харесай

Масовият убиец от Казан се наричал Бог: Ще убия голямо количество биомаса

 Стрелба в учебно заведение в Казан: Над 7 жертви и 20 ранени (видео и снимки) Виж още

19-годишният юноша, който умъртви 9 души в учебно заведение в съветския град Казан, и беше арестуван от полицията, се е наричал " Бог " в мобилното приложение за чат " Телеграм " и тази заран, малко преди нападението, е написал: " Днес ще убия огромно количество биомаса ". Той се заканил още да се самоубие, само че не го е направил - неразбираемо дали тъй като е трансформирал мнението си, или тъй като е бил хванат. Профилът му е блокиран след офанзивата, само че съветски медии съумяха да смъкват фотографията, на която той е с маска с надпис " Бог ".

Самият Илназ Галявиев е някогашен ученик на гимназията.

Президентът на Татарстан Рустам Миниханов посочи, че той е прострелял 7 осмокласници (четири момчета и три момичета), 25-годишна учителка по британски език и различен чиновник на учебното заведение. При офанзивата бяха ранени 21 души, които са в болница. По данни на здравните управляващи измежду тях има 18 деца, шест от които са в доста тежко положение.

" Огнестрелно оръжие е записано на негово име. Други съучастници не бяха открити. Води се следствие ", сподели Миниханов, откакто посети учебното заведение.

Руският народен представител Александър Хинщайн сподели в " Телеграм ", че обвиненият е получил разрешителното си за оръжие преди по-малко от две седмици и че учебното заведение не е имало никаква защита, а единствено паник бутон.

 Снимка: AP/БТА

Една от вероятните аргументи за офанзивата е възмездие, само че повода не е ясно. Преди няколко месеца Галявиев е изключен от локален лицей поради невзети изпити, откакто от септември спрял да върви на занятия. Твърди се, че е бил спокоен и спокоен студент, само че в последните месеци като че ли " забил ". Руски медии настояват, че вярвал, че е Господ и се отказал от майка си и татко си. В други послания в обществената мрежа написал: " Дойдох на този свят като човек, с цел да се отърва от всички вас! ". Любопитен факт е, че е роден на 11 септември 2001 година - денят на атентатите в Съединени американски щати.

Пиздец страна!
Стрелок Ильназ Галявиев с дробовиком в руках идёт по казанской улице, по пути он встречает случайного прохожего и машет ему стволом.
— Ivs. Dievs, svētī Latviju! (@IvsLu)

След ареста той е декларирал, че не съжалява за стореното. Кадри демонстрират, че в ареста, той крещи и е нападателен. Казва на служителите на реда, че не е Бог и ненавижда всички, както и че не желае да му приписват душевен проблеми .

За откритите в дома му и в учебното заведение две взривни устройство, споделил, че се е научил да прави бомби в интернет.

На фото — допрос 19-летнего Ильназа Галявиева, устроившего стрельбу в казанской школе №175, которую окончил четыре года обратно. В результате офанзиви на школу погибли, по официальным данным, 9 человек, среди них 7 детей. Число пострадавших уточняется.

➡️
— Новая Газета (@novaya_gazeta)



На видео се вижда по какъв начин възпитаници в черно-бели униформи бягат от постройката. На различен запис се виждат изпотрошени прозорци, от които излиза пушек и се чуват изстрели.

Някои възпитаници са съумели да избягат при офанзивата, само че други са били приклещени вътре. В ужаса си част от тях се скочили през прозорците . Всички деца в последна сметка са били евакуирани в намиращи се наоколо детски градини и са били прибрани от фамилиите си.

Бойня в школе в Казани. 9 убитых и 12 раненых. Один из стрелков,.19-летний Галявиев Ильназ, задержан.
— Kavkaz Center (@newkc14)

 Путин подреди преразглеждане на разпоредбите за владение на оръжие Виж още

Властите неотложно стегнаха ограниченията за сигурност във всички учебни заведения в Казан. Градът е столица на република Татарстан и се намира на 700 км източно от Москва.

Властите оповестиха утрешния ден за погребален и анулираха всички образователни занятия в Казан. Стрелбите в учебни заведения са относителна необичайност в Русия, само че през последните години имаше няколко офанзиви, основно от възпитаници.

 Снимка: AP/БТА

Вижте още фотоси

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на фамилиите на жертвите и пожела бързо излекуване на ранените. Семействата на починалите ще получат по 1 милион рубли (около 13 500 долара), а всеки от ранените ще получи от 200 до 400 хиляди рубли (2700-5400 долара).

Прилика с сходни случаи

Днешната пукотевица в учебно заведение в съветския град Казан припомня за нападението през октомври 2018 година, когато гимназист умъртви 19 души и се самоуби в учебно заведение в Керч, град на украинския Кримски полуостров, който Русия анексира през 2014 година, заяви Франс прес.

Руският президент Владимир Путин упрекна тогава глобализацията за това всеобщо ликвидиране и добави, че стрелбите в учебни заведения са събитие, идващо от Съединени американски щати.

През ноември 2019 година възпитаник бе погубен и трима бяха ранени от собствен съученик, който по-късно се самоуби. Трагедията се развихри в колеж в Благовешченск, дребен град в съветския Далечен изток, на границата с Китай.

Властите споделят, че през последните години са осуетили десетки проекти за атентати в учебни заведения, където в множеството случаи са забъркани юноши.

През февруари службите за сигурност арестуваха двама младежи, родени през 2005 година, които са били дейни в няколко интернет уеб страницата, където са възхвалявали убийства и самоубийства. Според проверяващите те са възнамерявали да нападат учебно заведение в Саратов на р. Волга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР