виж галерията Учениците от ІV г клас на СУ Любен Каравелов

...
виж галерията
Учениците от ІV г клас на СУ Любен Каравелов
Коментари Харесай

Районен съд - Несебър проведе симулативен граждански процес с ученици

виж галерията Учениците от ІV " г " клас на СУ " Любен Каравелов " в Несебър, с класен началник Наталия Антонова, разиграха симулиран цивилен развой по случая " Баскетболната топка ",  за отсъждане на обезщетение за нанесени имуществени и неимуществени вреди на потърпевш, в резултат на сборичкване сред възпитаници, в Денят на отворени порти на Районен съд - Несебър. По този метод децата имаха опция да усетят какво претърпяват участниците в същинския цивилен развой. Младежите влязоха в функциите си на арбитър, прокурор, юрист и с огромна съвестност подходиха към случая. С решението си младите магистрати почетоха частично исковата молба, като одобриха, че е налице съпричиняване от страна на потърпевшия. За положителното показване на учениците се погрижиха арбитър Мария Берберова-Георгиева и класният началник на децата.

Председателят на Районен съд – Несебър, Евгени Узунов, раздаде грамоти и свитък с правила за съда на участниците в симулативния развой, след оповестяване на решението по делото. Магистратът вкара четвъртокласниците в работата на правосъдната система. Директорът на СУ " Любен Каравелов " – Несебър, Тодорка Желязкова, даде отлична оценка на работата на учениците и им пожела да са все по този начин упорити и сполучливи.

Събитието бе почетено от заместител - ръководителя на Апелативен съд – Бургас, арбитър Златина Иванова, ръководителя на Районна прокуратура – Несебър, областен прокурор Радост Бошнакова, началника на отдел " Образование " при Община Несебър, Яна Христова, директора  и пом. шефовете на СУ " Любен Каравелов ", Тодорка Желязкова и Ирина Велкова, Велина Георгиева – секретар на МКБППМН при Община Несебър, Румяна Костова и Станимира Камчева – психолози към Община Несебър. 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР