виж галерията Тон и 200 кг. риба от вида "сребриста каракуда"

...
виж галерията
Тон и 200 кг. риба от вида "сребриста каракуда"
Коментари Харесай

Полицията с голям удар преди Никулден! Конфискува тон и 200 кг риба от бракониери край Айтос

виж галерията Тон и 200 кг. риба от типа "сребриста каракуда " и "платика ", транспортирани с т.а. "Мерцедес Дпринтер ", с хасковска регистрация, задържаха чиновници от бранш "Икономическа полиция " при ОДМВР - Бургас със съдействието на чиновници от Районно ръководство - Айтос.
Вчера към 09.45 ч. на входа на Айтос т.а. "Мерцедес Спринтер ", ръководен от 46 годишния Б.А. от Бургас, с който се придвижвал и 52 годишния Д.Ч. от Бургас, е спрян за полицейска инспекция. В товарния отсег на автомобила в 50 пластмасови каси е намерено огромно количество риба, уловена съгласно обясненията на двамата мъже, в язовир "Цанко Церковски " край Карнобат. Бургазлиите твърдели, че рибата е предопределена за разпространение в Русе за идния празник на Св. Николай - Никулден.
От осъществените инспекции е установено, че транспортираната риба е с непостоянен генезис и за нея няма съпроводителни документи, заради което навреме са осведомени чиновниците на ИАРА - Бургас и ОДБХ - Бургас, които изпратили представители на място. С оглед поверените им законови пълномощия чиновниците от двете институции направили съответни проверовъчни дейности, в хода на които са установени нарушавания на Закона за ветеринарно и здравно дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите.  
Установено е, че рибата е уловена в язовир "Мандра ", като звук от нея е от типа "сребриста каракуда " / таранка/ и 200 кг. е от типа "платика ". Цялото количество риба е иззето и е предадено на Дирекция "Социален патронаж " към Община Бургас. За откритите административни нарушавания чиновниците от ОДБХ - Бургас изготвили два акта.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР