Виетнамският здравен министър Нгуен Тхан Лонг и кметът на Ханой

...
Виетнамският здравен министър Нгуен Тхан Лонг и кметът на Ханой
Коментари Харесай

Арестуваха министър и кмет във Виетнам заради надути цени на тестове за ковид

Виетнамският здравен министър Нгуен Тхан Лонг и кметът на Ханой Чу Нгок Анх бяха задържани в границите на следствие за завишаване на цените на проби за коронавирус, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Нгуен Тхан Лонг беше отхвърлен от министерския си пост, а Чу Нгок Анх, който по-рано беше министър на науката, бе свален от кметската си служба, оповестиха виетнамски медии. Разследването против тях е основано на съмнения в корист с власт. И двамата са изключени от ръководещата Виетнамска комунистическа партия.
По-рано проверяващите органи установяваха, че министерството на опазването на здравето и министерството на науката са позволили корпорацията "Виет А Текнолоджи " да надуе цените за комплекти с проби за коронавирус, които са били доставяни на лечебни заведения и здравни центрове във Виетнам.
Във връзка със случая са арестувани или разследвани близо 60 души, измежду които министерски чиновници, здравни специалисти и генерали от виетнамската войска.
Генералният шеф на "Виет А " бе задържан през декември. Твърди, че той е признал, че компанията е продавала един комплект с тест за коронавирус на цена от близо 20 $ - с 45 % по-скъпо от първичната цена на комплекта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР