Виетнамски съд издаде днес доживотна присъда на виетнамската бизнесдама в

...
Виетнамски съд издаде днес доживотна присъда на виетнамската бизнесдама в
Коментари Харесай

Виетнамска бизнесдама в областта на недвижимите имоти получи доживотна присъда

Виетнамски съд издаде през днешния ден доживотна присъда на виетнамската бизнесдама в региона на недвижимите парцели Чъонг Май Лан по обвинявания във финансови измами, откакто през април тя беше наказана на гибел по различен правосъден развой, съобщи Ройтерс.

Лан, някогашна директорка на компанията за недвижими парцели " Ван Тхин Фат " (Van Thinh Phat Holdings), беше приета за отговорна за придобиване на благосъстоятелност посредством машинация, пране на пари и противозаконни трансгранични парични преводи, написа виетнамският вестник " Младост ". Тя е измежду високопоставените ръководители на предприятия и държавни чиновници, наказани на отнемане от независимост след началото на почналата преди години антикорупционна акция " Пламтяща пещ " в ръководената от комунистическия режим страна.

Компаниите на Лан са упрекнати в нелегално придобиване на над 30 трилиона донги (1,2 милиарда долара) от издаване на облигации на вложители. Лан е упрекната и в нелегално прекачване на 4,5 милиарда $ във Виетнам и отвън него, както и в изпиране на 445 трилиона донги (18,1 милиарда долара).

Съдиите обявиха, че Лан е признала доста от закононарушенията си, само че отхвърли изказванията, че е управлявала издаването на облигации, добави виетнамският вестник " Младост ".

През април Лан бе наказана на гибел в обособен развой, откакто беше приета за отговорна в заграбване, рушвет и нарушение на банковите правила в най-голямата финансова машинация в страната на стойност 304 трилиона донги. Арестът ѝ през 2022 година провокира всеобщо евакуиране на средства от една от най-големите частни банки в страната по мярка на депозити - Сайгонската комерсиална марка, която беше в центъра на измамата и значително беше благосъстоятелност на Лан посредством нейни пълномощници.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР