Виена се е превърнала в център на руските разузнавачи, работещи

...
Виена се е превърнала в център на руските разузнавачи, работещи
Коментари Харесай

Виена се превърна в свърталище на руски шпиони

Виена се е трансформирала в център на съветските разузнавачи, работещи в Европа, защото Австрия съвсем не е понижила съветското дипломатическо посланичество след началото на войната в Украйна. Това разяснява " Файненшъл таймс " по информация на свои източници, съгласно които това се дължи на особеностите на австрийското законодателство.
 
Австрия не разполага с правна рамка, която да разрешава регламентирането на разследващи действия, които не са ориентирани " във щета " на страната. В Австрия остават упълномощени повече от 180 съветски дипломати. Почти една трета от тях употребяват дипломатическо прикритие, с цел да събират разследваща информация.
 
 Виена Виена Източник: Zonanews
Според вестника съветското разузнаване употребява Виена и за огромна интервенция за електронно наблюдаване. Източниците на изданието настояват, че покривите на всяка съветска дипломатическа постройка в Австрия са покрити с куполи и навеси, криещи шпионски устройства.
 
" Файненшъл таймс " прецизира, че от началото на войната западните страни са изгонили общо над 600 съветски дипломати, някои от които са били обвинени в шпионаж. Германия, Франция и Полша са изгонили повече от 40 дипломати, Естония, Словакия и Словения - повече от 30, а България - повече от 80. Междувременно Австрия изгони единствено четирима дипломати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР