Виена с нова туристическа стратегия за празниците - опитва се

...
Виена с нова туристическа стратегия за празниците - опитва се
Коментари Харесай

Виена - пренаселена по празниците

Виена с нова туристическа тактика за празниците - пробва се да притегли гостите на града към крайните квартали. Тези дни центърът на " Коледната столица " на Европа, както я назовават, е толкоз претъпкан, че локалните заобикалят огромните забележителности.

Особено по Коледа и Нова година из виенските улици става много тясно. Катедралата Свети Стефан, дворецът на Хабсбургите - Хофбург и множеството музеи - за множеството туристи това е първата и единствена цел.

Преодоляването на този проблем в австрийската столица виждат в маркетингова тактика, която на напред във времето ще извади точки и атракции отвън сърцето на града.
Владимир Преведен, туристически съветник: Това, което Виена създава сега, е да не се предизвиква повече дневният и всеобщият туризъм в центъра, а вместо това да се усилят предложенията за по-висок клас туризъм.
Туристите са значим стопански фактор за австрийската столица. Целта не е да се губят гости, а те да бъдат поканени и на други места, тъй че да се заобикалят стълпотворения. Това събитие специалистите в туристическия отрасъл назовават свръх туризъм. С него се борят още 52 града в Европа като Амстердам, Барселона, Прага, Венеция. Виена е посочена като един позитивните образци за развиване на туризма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР