Виена разясни идеята си за приемането на България и Румъния

...
Виена разясни идеята си за приемането на България и Румъния
Коментари Харесай

При какви условия Виена е готова да пусне България и Румъния във въздушния Шенген?

Виена обясни концепцията си за приемането на България и Румъния в по този начин наречения " Въздушен Шенген ". Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер даде конференция, на която прикани Европейската комисия да прегледа настояванията на Виена и да изготви предложение.

Това, което вътрешният министър на Австрия сподели е че до момента страната му не е видяла съответни резултати в по-доброто запазване на на външните граници на Европейски Съюз. От Виена са подготвени да пуснат България и Румъния в така наречен " Въздушен Шенген " против избрани условия.

Едно от тях е утрояване на наличието на Фронтекс на българо-турската граница. Това значи от 200 на 600 чиновници.

Виена желае повече средства за по-доброто запазване на външната граница на Европейски Съюз, а към България и Румъния имат апел - да записват идващите мигранти, изключително тези от Афганистан и Сирия, с цел да не минават към Австрия.

Австрия чака от Европейска комисия дали ще бъде признато тяхното предложение.

" Има ясни условия, и комисията в Брюксел би трябвало да работи. Въпросът е, че имаме потребност от прогрес в региона на отбраната на външните граници на Европейския съюз ", съобщи министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР