Виена отново е най-добрият град за живеене в световен мащаб,

...
Виена отново е най-добрият град за живеене в световен мащаб,
Коментари Харесай

Виена е най-добрият град за живеене в света

Виена още веднъж е най-хубавият град за живеене в международен мащаб, съгласно отчет на Economist Intelligence Unit. Aвстрийската столица за четвърти път през последните пет години се подрежда отпред, означават от Euro News.
Прочетете още
Годишният отчет прави оценка 172 града, като касацията се основава на  30 критерия като стабилността, системата на опазване на здравето, културата и околната среда, образованието   и инфраструктурата . Виена предлага идеална композиция на петте фактора, се споделя в проучването. Единственият минус на града е липса на огромни спортни събития.

" Виена редовно заема тази позиция през последните няколко години, като единствено пандемията Covid-19 накара града да се отдръпне за малко от челното място ", се прибавя в отчета.



Копенхаген също по този начин резервира позицията си на втория най-подходящ за живеене град в света, до момента в който австралийските градове Сидни и Мелбърн си пробиват път в челната петица.

Това, което отличава Виена от останалите кандидати съгласно отчета, са на първо място публичният превоз и жилищното строителство. И сигурността е аршин с особена тежест при оценката: престъпната престъпност е на най-ниското си равнище през последните 20 години. Преценяват се и въздействията на инфлацията върху живота в града, годишното повишение на наемите и нивото на детска беднотия.
 


Ето и по какъв начин наподобява топ 10 на най-хубавите за живеене градове:
Виена, АвстрияКопенхаген, ДанияМелбърн, АвстралияСидни, АвстралияВанкувър, КанадаЦюрих, ШвейцарияКалгари, КанадаЖенева, ШвейцарияТоронто, КанадаОсака, Япония и Оукланд, Нова Зеландия
 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР