Виена обявява европейски конкурс за озеленяване на града. Участници могат

...
Виена обявява европейски конкурс за озеленяване на града. Участници могат
Коментари Харесай

Австрийската столица обявява европейски конкурс за озеленяване на града

Виена афишира европейски конкурс за озеленяване на града. Участници могат да бъдат всички искащи от страните на Европейски Съюз.

В идейния конкурс с краен период 16 май могат да вземат участие архитекти, урбанисти, озеленители, дизайнери и хора на изкуството, се споделя в известието на виенската община.

Акцията за озеленяване под мотото " Да излезем от асфалта! " има за цел да се лимитират и озеленят към този момент асфалтирани или покрити с плочи градски пространства.

" Поради прокараните под улици и мостове канализационни и водоснабдяващи тръбопроводи, кабели и други уреди, в милионния град е невероятно на всички места да се засаждат дървета, постоянно липсва и пространство за развиване на огромните корони на дърветата. Търсим други възможности, с цел да озеленим улици и площади, да охладим Виена и да създадем площадите по-привлекателни ", по този начин градската съветничка по въпросите на планирането Ули Сима изяснява за пресата решението на градската администрация да направи състезанието европейски.

В рамките на профилирания конкурс се търсят решения, които могат да се ползват неведнъж и да се напасват към разнообразни пространствени обстановки. Резултатите ще се правят оценка от жури в средата на юни. Наградените хрумвания ще се ползват в градските региони.

" Виена е една от европейските столици, които ще са най-силно наранени от интервалите на извънредно високи температури. Затова би трябвало освен да задържаме климатичната рецесия, само че и да охлаждаме града с повече зеленина и да вземаме ограничения за намаление на температурата ", акцентира значимостта на плановете отговарящият за климата градски консултант Юрген Чернохорски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР