Виена не е променила позицията си за членството ни в

...
Виена не е променила позицията си за членството ни в
Коментари Харесай

Австрия не е променила позицията си за членството на България в Шенген

Виена не е трансформирала позицията си за участието ни в Шенген. Това стана ясно след среща на Румен Радев с австрийския президент Александър Ван дер Белен в Ню Йорк.

По-рано президентът приказва от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации. Сред главните акценти в изявлението му беше войната в Украйна. Радев сподели, че войната, споровете и тероризмът заплашват бъдещето на цивилизацията.

Често позициите на президента за войната будят рецензии. Той счита, че даването на военна помощ на Киев е замесване в спора. При визитата на Зеленски в София той изясни, че Украйна упорства да я води и се опълчва на глобите против Русия, съобщи bTV.

„ От първия ден България жигосах експанзията на Русия против Украйна. Всеки ден от тази война заплашва интернационалния мир и сигурност и към този момент се е трансформирала във война на безсилие, която изправя пред предизвикателство общественото и икономическото развиване в света. Развитието на събитията демонстрира рискова наклонност на ескалация и риск от разпространение на спора в Черно море и засягане на прилежащите на Украйна страни “, сподели Румен Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР