Виена. Генерал Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в

...
Виена. Генерал Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по отбрана в НС генерал Константин Попов се срещна С Дорел-Георге Капрар и Кристиян Димитреску

Виена. Генерал Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в Народното събрание (НС), организира среща с Дорел-Георге Капрар, ръководител на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност към Камерата на представителите на Румънския Парламент, както и с Кристиан Сорин Димитреску, ръководител на Комисията по външни работи на Сената на Румъния. Това оповестиха от комисията .
На срещата с господин Капрар беше разисквана идната му аудиенция в България, която е по покана на ръководителя на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред господин Цветан Цветанов. В диалозите с господин Димитреску бяха разисквани българския опит по отношение на парламентарното измерение на председателството на Европейския съюз. Г-н Димитреску съобщи, че за идното председателство на Румъния на Съвета на Европа, през 2019 година, е значимо запазването на фокуса върху Западните Балкани.
Срещите се състояха по време на " Междупарламентарната конференция за общата външна политика и политика на сигурност и Общата политика за сигурност и защита " във Виена, Австрия.
Първата сесия на втория ден от междупарламентарната конференция се концентрира върху това, по какъв начин Европа може да способства за възстановяване на политическото и филантропичното състояние в Сирия и Европейските переспективи пред Западните Балкани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР