Виена е привикала руския посланик в Австрия по казуса с

...
Виена е привикала руския посланик в Австрия по казуса с
Коментари Харесай

Австрия привика посланика на Русия за Навални

Виена е привикала съветския дипломат в Австрия по проблема с отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални.

" Считам за неуместни бомбастичните претенции, отправени към Русия за осъществяване на бързо, намерено и всеобхватно следствие при липса на каквато и да било информация, обстоятелства и съответни данни от немска страна, както и каквато и да е обща реакция всъщност на въпросите на съветската Главна прокуратура в настояването от 27 август ", разяснява съветският дипломат във " Facebook ".

По-рано тази седмица държавното управление на Германия разгласи, че токсикологичните проучвания на Навални са посочили съществуването на неоспорими доказателства за отравяне на 44-годишния съветски политик с нервнопаралитично вещество от групата " новичок ".

В отговор на немското държавно управление, говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова означи, че в позицията на Германия липсвали доказателства, и добави, че било объркващо за какво Берлин първо се обърнал към Европейски Съюз, НАТО и трети страни, като Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), във връзка със случая, вместо да се свържела непосредствено с Русия.

На 20 август съветският опозиционер Алексей Навални се разболя тежко по време на вътрешен полет в Сибир. След спешно кацане в сибирския град Омск той беше откаран в локална болница.

Според съветските медици в организма му не са открити следи от отрова, като оповестиха, че положението на Навални било породено от внезапно намаляване на глюкозата в кръвта му заради метаболитен дисбаланс.

На 22 август Навални беше откаран в Берлин за по-нататъшно лекуване. Германски лекари настояват, че са разкрили следи от вещество от групата на инхибиторите на холинестеразата в тялото му, което съветските лекари отхвърлят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР