Вие видяхте ли тази сутрин енергийната карта на Европа, това

...
Вие видяхте ли тази сутрин енергийната карта на Европа, това
Коментари Харесай

Радев: Безхаберие и схеми доведоха енергетиката до криза


Вие видяхте ли тази заран енергийната карта на Европа, това е международен и изострен европейски проблем, цените са скандални, отиват над 300 евро на мегават часа, вижте цените в България, 187 евро на мегават часа. Заедно с Полша и Румъния ние сме в най-ниския сегмент на цените. Това разяснява пред публицисти в Благоевград президентът Румен Радев. По думите му енергийната и газовата рецесия ще продължат и то дълго. Това е международна наклонност, подсети държавният глав

Радев попита какво направиха предходните ръководещи през миналите 12 години, с цел да решат в вероятност тази обрисувала се рецесия в енергетиката. А не с безхаберие да нокаутират тази система и да я оплитат в схеми, продължи президентът. Той поздрави служебното държавно управление, за това че в този сложен миг не престават с ограниченията, не престават да поддържат българския бизнес. Знаете по какъв начин бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се приготвят дребните и междинни предприятия. Те просто бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп единствено огромните, със съмнителни правила и това удари най-вече дребния и междинен бизнес, подсети Радев, представен от БГНЕС.

Правителството към този момент вкарват ограничения в поддръжка на дребните и междинни предприятия. Над 265 000 от тях ще бъдат подкрепени с облекчения от 15 до 30 лева на мегават час по-ниско, сподели президентът. Битовите консуматори са на контролиран пазар, само че вторично покачването към тях е посредством цените на всички артикули, артикули и услуги, които са вследствие на електрическата сила, напомни президентът.

Аз съм човек на дълга, в акцията да бъдат водещи концепциите, а не компроматите. Всеки да има опция да изяви себе си. Да се показа кой е, защо се бори и по какъв начин ще се бори. Да се изяви на сцената, сподели още Радев в отговор на журналистически въпрос. Моят спор е с българските жители. Водя го през целия този мандат и постоянно съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидат-президенти, тъй като те са български жители, акцентира президентът.

Президентът дойде тази заран на посещаване в Благоевград. Преди срещата с дейци на изкуството и културата в Областната администрация, президентът отговори на въпроси на медиите. След регионалния център Румен Радев ще посети и Банско.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР