Вие вече декларирахте, че виждате изход от политическата криза в

...
Вие вече декларирахте, че виждате изход от политическата криза в
Коментари Харесай

ДПС при президента: Нужна е нова основа, за да има нова къща

" Вие към този момент декларирахте, че виждате излаз от политическата рецесия в предварителни парламентарни избори, само че вашата партия е натрупала дълготраен опит и в парламентаризма, и в ръководството на страната, което допуска и една отговорност към българските жители. Може ли, съгласно вас, в сегашния миг на дълбоки рецесии, страната да си разреши да остане без работещ парламент и по какъв начин вие виждате вашата роля, на вашата партия, в действителност за излизане от тази рецесия? Каква е вашата рецепта за намиране въпреки всичко на разговор, на консенсус, на нужните стъпки, които би трябвало да бъдат извървени, по този начин, че да предотвратим задълбочаването на тези рецесии в един интервал, в който няма да има парламент, в случай че отидем на вашия вид, който вие оферирате? ", попита президентът.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че Движение за права и свободи твърдо упорства за предварителни избори, само че ще има градивна роля в интервала преди тях:

" Политическата логичност диктува: тази власт, която е учредена на омразата, опълчването, разделянето и реваншизма, няма по какъв начин да издържи и тя ще падне рано или късно. Още тогава казахме, че ни предстоят предварителни избори, само че, както и вие казвате, ние сме виновна политическа партия с 32-годишен опит в българския политически живот. В последните 32 години, в демократична България, в такива спешни обстановки постоянно Движението за права и свободи е играело своята съществена виновна роля. Сега, сега, ние несъмнено декларирахме, че, с цел да бъде изменена формулата, по която се конструират въобще процесите на политическия терен, са нужни предварителни избори, нужна е нова основа, с цел да има нова къща. Тя, предходната основа, задава неверен модел, крива къща, само че, до момента в който се стигне до предварителните избори, доста е значимо какво има да се прави. Ние нашата отговорност има да си я носим и ние не бягаме от нашата отговорност ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР