Вие вече декларирахте, че виждате изход от кризата в предсрочни

...
Вие вече декларирахте, че виждате изход от кризата в предсрочни
Коментари Харесай

ДПС към Радев: Предсрочни избори, формулата на сегашната власт е грешна 

Вие към този момент декларирахте, че виждате излаз от рецесията в предварителни парламентарни избори. Но Вашата партия към този момент е натрупала задоволително парламентарен опит, по тази причина водещо би трябвало да е грижата към българските жители. Какви са Вашите стъпки за попречване на бъдещи рецесии, в случай че отидем на Вашия вид, който оферирате – предварителни избори?

Това попита президентът Румен Радев представителите на Движение за права и свободи на консултациите в президентството, съобщи БГНЕС.

Намираме се в политическа, здравна, икономическа, енергийна рецесия, тъй че в тази обстановка още през април декларирахме, че формулата за сформиране на болшинство в Народно събрание и сегашната власт, която е в оставка, е неверна. Политическата логичност диктува, че коалиция, учредена на омразата, опълчването, разделянето и реваншизма, няма по какъв начин да издържи, и ще падне рано или късно. Още тогава казахме, че ни предстоят предварителни парламентарни избори. Ние сме виновна политическа партия със непретенциозен 32-годишен политически опит, и в такива спешни обстановки постоянно Движение за права и свободи е играело своята съществена, виновна роля. За да бъде изменена формулата, по която се конструират въобще обстановките в политиката, са нужни предварителни парламентарни избори, нужна е нова основа, с цел да има нова къща. Предишната основа задава неверен модел на крива къща. Но до момента в който се стигне до предварителните избори, е значимо какво има да се прави. Ние имаме отговорност да носим, и не бягаме от нея.

Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в отговор на въпроса на Радев.

Предсрочни избори ще има – да, само че въпросът е какво вършим до предварителните избори. Много е значимо този въпрос да бъде разискван доста съществено и отговорно. Ние ще си носим нашата отговорност и няма да бягаме от нея, добави Карадайъ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР