„Ще ви убием“: Поддръжниците на Тръмп заплашват съдия, съдебни заседатели на фона на обвиненията

...
Вие сте в полезрението ни, искаме да ви убием.“Това беше
Коментари Харесай

„Вие сте в полезрението ни, искаме да ви убием.“

Това беше напълно нормално, не- изобщо ужасяващо, че поддръжник на Доналд Тръмп замина за съдия Таня Чуткан, съдия от Окръжния съд на САЩ във Вашингтон, който председателства едно от обвинителните дела на бившия президент.

Жена от Тексас беше сряда, защото направи това заплаха обадете се на Chutkan. Абигейл Джо Шри се обади в кабинета на Чуткан на 5 август, два дни след като Тръмп беше във Вашингтон, окръг Колумбия, за опит да отмени изборите през 2020 г.

Шри нарече Чуткан, който е черен, „глупав роб“ и каза съдията ще бъде „насочен лично, публично, вашето семейство, всичко това“. Шри предупреди, че „ако Тръмп не бъде избран през 2024 г., ние идваме да ви убием.“

Когато беше арестувана, Шри призна, че също е заплашвала да убие представителя на Демократическата партия в Тексас Шийла Джаксън Лий, който също е черен.

В същия ден, в който Шри беше арестуван, големите съдебни заседатели, които Тръмп в Джорджия, бяха доксирани, което означава, че личната им информация е споделена онлайн. Джорджия е един от малкото щати, които публикуват имената на съдебните заседатели в името на прозрачността на наказателното производство.

Интернет потребителите разполагат с имената и адресите на съдебните заседатели в крайнодесните табла за съобщения и ги заплашват с насилие . Един потребител на таблото за съобщения, където започна теорията за конспирацията на QAnon, заплаши да „проследи тези хора до вкъщи и да снима лицата им.“

Потребител на друго табло за съобщения описа имената на съдебните заседатели като „списък с хитове“. Друг потребител отговори: „Божие, анонс, имате всички пушки с голям обсег на света.“

Още един потребител каза, че са „почти готови да започнат Дневниците на Търнър по тези предателски п***** ”, позовавайки се на ужасяващ , написан от неонацистки лидер, който е вдъхновил множество актове на насилие.

Не трябва да е изненада, че хората, участващи в подвеждането на Тръмп под отговорност, особено цветнокожите, са застрашени от своите привърженици. Поддръжниците на Тръмп се разбунтуваха на 6 януари, като мнозина твърдяха, че самият Тръмп ги е изпратил във Вашингтон. Актовете на екстремистко политическо насилие са и много от тях могат да бъдат проследени директно до собствената реторика на Тръмп.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР