Вие сте това, което ядете“ е добре позната мисъл. Но

...
Вие сте това, което ядете“ е добре позната мисъл. Но
Коментари Харесай

НЕ правете това на празен стомах

„ Вие сте това, което ядете “ е добре позната мисъл. Но това, което вършим преди хранене, има също голямо въздействие върху здравето. Ето 8 неща, които не трябва да вършиме на празен корем.
1. Не приемайте медикаменти
Аспирин, парацетамол и всички други противовъзпалителни медикаменти не би трябвало да се одобряват на гладно. Това понижава успеваемостта им и предизвиква съществени здравословни проблеми (гастрит, язва).
Съвет: Млякото понижава отрицателния резултат на тези медикаменти.

2. Не пийте кафе
Кафето подтиква производството на киселини, които предизвикват проблеми на стомаха, в случай че се пие на гладно. Пропускането на закуската и след кафето води до недостиг на серотонин и тъмно въодушевление до края на деня.
Ако не може да се откажете от навика да пиете кафе заран, прибавете мляко или сметана. Мазнините в млякото понижават отрицателните резултати. Пийте чисто кафе единствено на цялостен корем.

3. Не пийте алкохол
Ако пиете алкохол на гладно, абсорбацията му се усилва двойно, а и следва тежък махмурлук. Бързата абсорбация на алкохол в организма ви няма да мине без отрицателни последици за черния дроб, сърцето и бъбреците.

: Най-добре е да хапнете най-малко един дребен сандвич, в идеалния случай с масло.
4. Не дъвчете дъвка
При дъвченето на дъвка се създава храносмилателна киселина, която води до разрушение на стомашната лигавица. Ако го вършиме непрекъснато, може да си аргументите гастрит.

: Изберете дъвки с естествени подсладители (ксилитол, сорбитол), които са по-малко нездравословни от тези със захар, аспартам, цикламат. Избягвайте дъвченето на дъвка за повече от 10 минути, даже и на цялостен корем.
5. Не си лягайте гладни
Гладът и ниските равнища на кръвна захар пречат да заспим. Интересно, само че неналичието на сън усилва равнището на хормоните на глада. Това е повода да ядем повече на идващия ден, откакто сме пропуснали вечерята.
 Доказано: Тази закуска пази здравето ни здраво Доказано: Тази закуска пази здравето ни здраво
Редовната консумация на ръжен самун за закуска оказва помощ за попречване на болести и, обратно на общоприетото разбиране, не води до...
Да прекалите с яденето преди сън също е неприятна концепция. Най-доброто решение е да приемате млечни артикули, тъй като са богати на магнезий и калций, които обезпечават здрав сън.
6. Не тренирайте интензивно
Смята се, че упражненията на празен корем горят повече калории. Истината е, че това не въздейства на отслабването. От друга страна, тренировките на гладно водят до загуба на мускулна маса. Интензивността на упражненията също понижава заради липса на сила.
Ако имате проблеми със стомаха, най-добре хапнете нещо, тъй като физическата интензивност провокира произвеждане на стомашен сок, което е доста нездравословно за празния корем.
7. Не пазарувайте
 Спирулина: 5 невероятни изгоди на тази супер храна Спирулина: 5 невероятни изгоди на тази супер храна
Морските зеленчуци като водораслите са известни от много време насам за всеки, който желае да се храни здравословно. Те са цялостни с хран...
На празен корем купуваме повече храна, в сравнение с имаме потребност. Според изследване, вътрешното обръщение на „ желая храна “ минава просто в „ желая “, което води до извършване на покупки на всевъзможни неща, освен храна.
Правете си лист за покупките и плащайте в брой. При заплащане в брой сме склонни да харчим по-малко в сравнение с при заплащане с карта.
8. Не спорете
Проучванията потвърждават, че гладът ни прави по-нервни и сприхави. Самоконтролът изисква сила, която ни липсва, когато стомахът ни е празен.
Ако нямате време за ядене преди полемика или значима среща, пийнете нещо топло и предложете същото на събеседника си. Така диалогът ще бъде доста по-приятелски.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР