Вие сте истински приятели, чест е за мен и моята

...
Вие сте истински приятели, чест е за мен и моята
Коментари Харесай

Нетаняху: С Балканите ще си сътрудничим в сферите на технологията, енергетиката и сигурността

Вие сте същински другари, чест е за мен и моята страна да присъстваме на тази районна среща. Това сподели министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху, който взе участие в конференцията след Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия в резиденция " Евксиноград ". Той благодари на Бойко Борисов за семейството и за това, че е взел участие в срещата.

Бенямин Нетаняху дефинира срещата като доста подобаваща, с цел да се разискват разнообразни тематики в районен аспект, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израелският министър председател напомни, че евреите са претърпели извънредно неприятни неща по време на Холокоста, само че на Балканите са се намерили смели мъже и дами, които са се изправили и с гърдите си са защитавали живота на евреите неведнъж, което няма по какъв начин да бъде забравено. Той поздрави и благодари на водачите на Балканите, тъй като имат единна позиция против антисемитизма. За него е доста значимо и полученото съпричастие във връзка със стрелбата в синагогата в Съединени американски щати.

Бенямин Нетаняху уточни, че израелските служби са предотвратили голям брой терористични офанзиви и това се е дължи и на положителното съдействие със страните от Балканите.

На двустранни срещи с всеки един от сътрудниците му, както и на общата среща е било разисквано по какъв начин да се задълбочи съдействието с Израел.

Технологията, енергетиката и сигурността са трите сфери, които за израелския водач са доста значими. Обсъдено е по какъв начин Израел може да помогне в реализирано на задачите в енергийните доставки. В сферата на енергетиката са разисквани два плана, като задачата е да се увеличи успеваемостта на енергийните доставки. Единият от плановете е газопроводът " Ийст-Мед " /Източно-средиземноморския газопровод/, който ще е най-дългият газопровод и ще подкрепи диверсификацията на газовите доставки на Балканите.

По отношение на сигурността Бенямин Нетаняху посочи, че огромният проблем е Иран и би трябвало да се направи всичко, с цел да се предотвратят враждебните дейности на тази страна, които са ориентирани и против Европа. По думите му е доста значимо за стабилността на района и на света Саудитска Арабия да остане един постоянен район.

Премиерът на Израел добави, че доста израелски туристи посещават България, Гърция, Сърбия и Румъния, което показвало, че народите се обичат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР