Вие поемате отговорност за управление в един труден момент за

...
Вие поемате отговорност за управление в един труден момент за
Коментари Харесай

Радев: Рискът войната да обхване нови територии е реален

Вие поемате отговорност за ръководство в един сложен миг за страната - социална отмалялост от острото политическо опълчване, вихрещата се инфлация, обедняване, непостижими цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял публичен снабдител, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, засилващи се митинги на разнообразни браншови организации, липса на готови закони по Плана за възобновяване и усточивост. Забуксувала правосъдна промяна и значими действия за пълноценната ни интеграция в Европейския съюз. Това президентът се обърна към назначения от него длъжностен кабинет, преди министрите в него да положат клетва. 

Държавният глава напомни, че това е четвърто служебно държавно управление, което му се постанова да назначава. " На вас се пада отговорността да се справите с провокации, които бяха спестени на предходните три служебни кабинета ", уточни той.

Радев дефинира като главно предизвикателство пред кабинета " Донев " сигурността. " В непосредствена непосредственост до България бупува война, чиито последствия се усещат директно у нас и по света. Напрежението на Балканите още веднъж се демонстрира. Рискът войната да обхване нови територии е действителен. Ваш първи приоритет би трябвало да бъде да не се допусне въвлизането на страната в спор. Да предотвратите рисковете пред националната сигурност. Да ускорите работата по модернизацията на въоръжените ни сили и повишението на тяхната оперативна съгласуемост със съдружниците от Алианса ", добави президентът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР