Вие не сте министър на отбраната, а сте министър на

...
Вие не сте министър на отбраната, а сте министър на
Коментари Харесай

Депутат към Тодор Тагарев: Вие не сте министър на отбраната, а на войната

" Вие не сте министър на защитата, а сте министър на войната ".

С тези думи депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов се обърна към министъра на защитата Тодор Тагарев от парламентарната естрада.

Тагарев дойде в Народното събрание, с цел да бъде изслушан от депутатите за военната помощ, която България дава на Украйна.

От Българска социалистическа партия желаеха Тагарев да изясни в детайли какво съдържа пакетът от военна помощ за Украйна, като предложиха съвещанието да се закрие, в случай че е належащо, както и дали помощта се отразява на боеспособностите на българската войска. Тъй като информацията е секретна, тя не може да бъде изнесена в цялостния ѝ тип навън съвещание.

За да се закрие обаче съвещанието, би трябвало да се направи процедурно предложение за това и то да се гласоподава от депутатите. Гуцанов не направи такова, а сътрудника му Георги Свиленски изясни: " Не, няма да закриваме съвещанието. Българските жители би трябвало да знаят какво вършат българските политици и българските ръководещи министри. Няма какво да крием, нас не ни е позор да чуем истината ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР