Вие не разбирате демокрацията. Това отзад не е политбюро. Това

...
Вие не разбирате демокрацията. Това отзад не е политбюро. Това
Коментари Харесай

В НС стана напечено! ДПС напуснаха залата, Жаблянов нападна остро ГЕРБ

Вие не разбирате демокрацията. Това откъм гърба не е политбюро. Това е либерален орган. Ние сме представители на нашите партии. Аз представител на Българска социалистическа партия и с нейната политическа платформа и стратегия съм седнал там откъм гърба.

Това сподели от трибуната на Народното събрание Валери Жаблянов по време на дебатите за желаната му оставка. "Мотивите ви за искане на оставката ми не са били употребявани даже от Народния съд. Какви са тези претекстове? Какво е това свързване? Може би ще се свържа по жицата? На 1 февруари желаех да се уважи памета на всички хора, които са били репресирани политически, а такива има доста. Вашата визия за народна власт е изкривена. Всичко се написа на вашата сметка уважаеми сътрудници от ГЕРБ. Да знаете, че фактурата ще ви бъде изпратена. Вие нарушавате всички правила. Не посмяхте да осъдите "Луковмарш " и да го наречете фашистки, както направи американският дипломат в София. Вие се колебаете сред демокрацията и личностния режим. Ще си платите за това. Бъдете сигурни. Вашето иускане за моята оставка е бутафорно. Вие сте носители на едни от най-реакционните хрумвания на европейския континент. Аз не знам друга партия, с изключение на Българска социалистическа партия, да се е извинала на българския народ за грешките, които е позволила. 30 години либерален преход и няма едно опрощение. Безгрешни ли сте сътрудници? Конституцията ми дава правото да кажа какво мисля за един или различен интернационален контракт. Конституцията ми дава правото да изкажа персоналното си мнение, а и мнението на милионите наши последователи. Това мнение е друго от вашето и вие би трябвало да го допуснете. Призовавам сътрудниците от другите групи да защитят своята независимост, тъй като на следващия ден, като се появи фелдфебела, ще цитирате думите на фюрера ", безапелационен беше той.

Преди него Данаил Кирилов показа претекстовете, с които ГЕРБ желаят оставката на зам.-председателя на ГЕРБ. "Като претекст за настояването на оставката акцентираме изявленията на Валери Жаблянов против Договора за добросъседство с Македония. Възпрепятстване на реда в пленарна зала на 1 февруари при отдаването на респект към паметта на жертвите на комунистическия режим. Твърдението му в декларацията на Българска социалистическа партия срещу провеждането на „ Луковмарш “, че Народният съд е „ едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване “, сподели Кирилов.

От своя страна от Движение за права и свободи оповестиха, че няма да вземат участие в дебатите и напуснаха пленарна зала. "Нима забравихте, че националният представител има функционален имунитет, което значи, че не носи отговорност за изказаните от него мнения от тази естрада. Този имунитет е по тази причина, с цел да може да изрича своите мнения, без значение дали другите са съгласни с тях. Този мотив отпада по конституционни съображения. Ако тръгнем да гледаме от официална позиция нарушаването на правилника, това става на всяко пленарно съвещание. Мога да напомня доста такива случаи, това не е съображение да се желае оставка. Движение за права и свободи осъжда "Народния съд “ и постоянно е било поредно в тази си позиция през всички години на прехода. Днес заявяваме, че не можем да се съгласим с персоналната оценка на Валери Жаблянов. Неговата партия има умишлен документ, с който се разграничава от "Народния съд ". Няма да участваме в този фарс, който има друга цел ", разгласи Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и... към профила от трибуната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР