Вие наивно смятате, че Цвета Караянчева е един човек, който

...
Вие наивно смятате, че Цвета Караянчева е един човек, който
Коментари Харесай

Караянчеви била две на брой, но вие не сте го разбирали

Вие наивно смятате, че Цвета Караянчева е един човек, който би трябвало да носи отговорност за думите си по един и същи метод. Тя обаче разгласи друго - че хората трябвало да разграничават това, което приказва, като ръководител на Народното събрание и като човек, който държи тирада пред политическата си партия. Това в резюме е обяснението й за думите, че тези, които стачкуват против Борисов, трябвало да не употребяват метрото и да вървят пеш. 
Има доста разновидности да се интепретират тези думи, само че нито един не е безумен.
В първият вид ние сме принудени да проумеем следното. Като ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева държи официозно-банален и безвреден звук, който неизвестно за какво е счетен за най-правилният за ръководител на Народно събрание - като че ли това е най-много чиновническа позиция, а не, най-малко на доктрина, най-високата позиция в една парламентарна република. Караянчева на процедура споделя: вижте ся, аз като ръководител си ръководя и работя протоколно, тъй като (тук прибавяме от нас) - какво друго да прави един ръководител на Народно събрание с изключение на да протоколства неща, които по този начин или другояче ще се решат от премиера Борисов. Имало е доста разнообразни кандидатки за поста ТПК, тя го е спечелила, и оттова насетне нещата са ясни и предвидими.
Но за нас няма да е задоволително да се оправим с този парадокс. Не стига, че би трябвало да приемем протоколната визия за началник на Народното събрание, само че да се съгласим, че когато той приказва пред хората от партия, с него може да се случи неочаквана смяна. Той мигновено трансформира речника си, става настъпателно-абсурден, съска против протестиращите и желае да походят малко пеш, тъй като всичко издигнато е издигнато от персоналните средства на Бойко Борисов, а не от техните налози да вземем за пример. Партийната Цвета Караянчева няма нищо общо председателката Цвета Караянчева, двете страдат от личностно раздвояване, многолики са и едната не носи отговорност за другата, а другата не носи отговорност за първата. Зрителят би трябвало деликатно да следи - миг, дано преценява, в този момент в какво качество приказва госпожата? А, като ръководител на Народно събрание - добре, значи има филтър за едни простотии и няма за други. А в този момент? Сега пред нейните хора от ГЕРБ - филтърът за предходните простотии е изключам, а за новите включен. Внимателно следете в каква позиция приказва Караянчева...Най-лесно би било тя да сменя непрестанно баджове на врата си, с цел да се ориентираме в обстановката. Внимавайте коя Караянчева критикувате - да не обидите втората, обърквайки я с първата. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР