Вие или ваш приятел знаете ли как да построите ядрен

...
Вие или ваш приятел знаете ли как да построите ядрен
Коментари Харесай

НАСА ще построи атомна електроцентрала на Луната до 2030 г.

Вие или ваш другар знаете ли по какъв начин да построите нуклеарен реактор, задвижван от уран, който може да се побере в ракета с дължина 4 на 6 метра? Можете ли да свършите работата до края на десетилетието? Ако е по този начин, тогава НАСА и Министерството на енергетиката на Съединени американски щати биха желали да чуят от вас!

Според изказване на Националната лаборатория на Департамента по енергетика в Айдахо, тя си партнира с НАСА, с цел да сложи " устойчив, мощен, самостоятелен от слънцето " реактор на Луната в границите на идващите 10 години. Двете организации сега търсят оферти от външни сътрудници, с цел да започват този упорит план, като краен период за подаване на документите е 19 февруари 2022 година

Този предполагаем реактор би оказал помощ за превръщането на Луната в извънземна база за проучване на космоса от хора, в това число бъдещи пилотирани задачи до Марс, споделиха чиновници на организацията.

„ Изобилната сила ще бъде от основно значение за бъдещото проучване на космоса “, сподели в изказването Джим Ройтер, помощник-администратор на дирекция „ Мисия на галактическите технологии “ на НАСА във Вашингтон, окръг Колумбия. „ Очаквам енергийните системи на повърхността да се възползват доста от нашите проекти за енергийни архитектури за Луната и Марс и даже да подтикват нововъведенията за приложения тук, на Земята “.

Поканата за оферти идва с някои съществени насоки. Предложеният реактор би трябвало да бъде реактор, захранван с уран, т.е. уред, който може да раздели тежките атомни ядра на по-леки ядра, освобождавайки сила като непряк артикул. (Ядреният синтез, въпреки това, включва съчетание на два или повече по-леки атома в един по-тежък, като също по този начин се отделя сила в процеса).

Реакторът би трябвало да тежи не повече от 6 000 кг, и да се побира в ракета с изброените нагоре размери. Реакторът ще бъде съединен на Земята, след което ще бъде изстрелян към Луната, където би трябвало да обезпечи 40 киловата непрекъсната електрическа мощ за 10 години. Реакторът също би трябвало да има температурни контроли, с цел да поддържа устройството хладно. (Луната може да доближи повече от 127 градуса по Целзий през деня).

Искането за оферти идва, до момента в който НАСА стартира да форсира своята стратегия Артемида, която има за цел да сътвори стабилно човешко наличие на Луната до края на десетилетието. Програмата, която възнамерява да върне хората на Луната за първи път от 1972 година насам, се прави оценка на към 93 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР