Видяхте вчера как се справи Мария Габриел. Външната политика е

...
Видяхте вчера как се справи Мария Габриел. Външната политика е
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър - видяхте вчера как се справи, когато Денков се запъна на въпрос за РСМ

" Видяхте през вчерашния ден по какъв начин се оправи Мария Габриел. Външната политика е комплицирана. Мария Габриел би трябвало да бъде министър председател и външен министър. " Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
 
Коментарът му бе във връзка съответната реакция на Габриел по време на вчерашния взаимен брифинг с Дейвид Камерън. На събитието министър председателят Николай Денков се запъна на въпрос за Северна Македония и се наложи Габриел да се намеси и да отговори.
 
" Трябва да има успокоение сред всички, Денков би трябвало да се прибере в кабинета, да си научи урока. Да не ни излага. Да види кой е верният и приет от света външен министър ", сподели Пеевски и акцентира, че Денков е доста добър учебен министър.
 
Пеевски разяснява и изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано, че в ресурсните министерства, ръководени от ПП-ДБ има корупция.
 
" Ресурсът е във всички министерства на Политическа партия. Нека си ги ревизират, да си гледат министрите. Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи отговорност за министерства, които не са негови. Те имат едно министерство и носят отговорност единствено за Министерство на външните работи.
 
Председателят на ПГ на Движение за права и свободи добави още: " Не може да се желае едно министерство, с цел да е глас на някоя партия. Външно министерство е на България и не може да е на никоя партия. " Пеевски за следващ път изрази оптимизъм, че ротацията ще се случи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР