Видяхте, че тази сутрин никой не уважи искането на парламента

...
Видяхте, че тази сутрин никой не уважи искането на парламента
Коментари Харесай

Мощен Трус В Държавата! Нов Жесток Скандал Между Румен Радев И Бойко Борисов! Вижте Какво Лъсна За Сделката С Чез!

„ Видяхте, че тази заран никой не почете настояването на Народното събрание за чуване (По-рано през днешния ден болшинството в Народно събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан за договорката за ЧЕЗ - бел. ред.). Чух дори и закани към някакви гадове (Вчера Борисов в особено изказване съобщи, че " гадове " желаят да повторят сюжета от 2013 година и да го смъкват. Тогава първият кабинет на ГЕРБ подаде оставка след улични митинги поради високи сметки за ток - бел. ред).

Според мен в абсурда с продажбата на ЧЕЗ жертвата не е властта. Жертвата сме ние – клиентите на електроразпределителните сдружения, българските жители. Затова и държим да знаем по какъв начин по този начин тази компания без история и потенциал получава такива огромни банкови гаранции, разяснява Радев.

Той попита кои са банките и какви са най-много механизмите за финансиране и получила ли е тази компания политическа поддръжка, с цел да бъдат банките толкоз великодушни към нея.

„ Как по този начин виновните институции научават и стартират да работят постфактум? Това са въпросите “, акцентира президентът.

" Бих свикал КСНС по обща тематика за енергетиката - АЕЦ „ Белене “ и ЧЕЗ са частни случаи ", сподели още президентът.

„ Разбира се, че съм податлив да беседвам с чешкия президент, само че дано не забравяме, че отговорността по този случай остава в България. Тя не може да се търси отвън страната. Вече изплуваха имена на банки и офшорки и по тази причина споделям, че е доста значим механизмът, по който е замислено това финансиране “, разяснява Радев.

Вчера Борисов предложи Радев да се обади на президента на Чехия Милош Земан, откакто той се обади на премиера Андрей Бабиш.

Попитан дали представители на президентската администрация ще участват в Народното събрание на чуването на хората, свързани със договорката на съвещание на комисии, Радев отговори, че ще има такива.

„ Големият проблем е, че няма национална тактика за енергетиката с един средносрочен небосвод 2030 година и дълготраен 2050 година Ако нямаме такава тактика, всичко ще се взема решение на парче и ще имаме скандал след скандал “, сподели още президентът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР