“Видяхме страха в очите на властта, видяхме как работи машината

...
“Видяхме страха в очите на властта, видяхме как работи машината
Коментари Харесай

Мая Манолова: Няма да правя партия

“Видяхме страха в очите на властта, видяхме по какъв начин работи машината за операции и фалшификации на изборите ”, заяви Мая Манолова пред Бтв.

Тя напомни, че съгласно ЦИК разликата в гласовете при 100% обработени протоколи е 5%, само че паралелното броене на щаба ѝ регистрира разлика от единствено 3%, а “ромският избор даде задатък от 2,9% за госпожа Фандъкова ”.

Манолова удостовери версията си, че е имало голямо противоречие сред протоколите от СИК и нанесените от ЦИК в формалния уебсайт на комисията, и съобщи, че в Арена “Армеец ” пликовете с протоколите били отваряни преди да стигнат до ОИК-София. Не бяха позволени наблюдаващи, настоя още някогашният омбудсман.

“В целия либерален свят позволяват наблюдаващи, тук имаше по един човек горе – от какво се плашеха ”, попита Манолова. Тя извади обработени протоколи, с празни графи, само че подпечатани. На въпрос от кое място са тези протоколи, Манолова отвърна, че ги има от изборните комисии и настоя, че тези протоколи са преработени по няколко пъти. “Променяни са резултати, колкото пъти са си поискали ”, добави тя и добави, чеекипът й ще внесе тъжба за анулиране на изборите – или в петък (8 ноември), или в понеделник (11 ноември).

“Държава, която може да си разреши да изтекат 5 млн. ЕГН-та, може ли да провежда почтени избори ”, даде нов образец някогашният омбудсман. Мая Манолова даде обещание и да инициира конгрес с всички участници на изборите, за разбор на порочните практики при пазаруването на гласове и с искане за съответни ограничения против тези практики.

“Благодаря на всички, които ме поддържаха, благодаря на тези, които гласоподаваха за мен, макар че не ме харесваха ”, сподели Манолова и видя в това знак, че има изцяло обединяване, показващо опозиция против ръководещите. Тя категорично благодари за поддръжката на Българска социалистическа партия, на центъра, на десните.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР