Видяхме се и с двете основно претендиращи коалиции - ГЕРБ-СДС

...
Видяхме се и с двете основно претендиращи коалиции - ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

КНСБ: Проблем на хората са доходите и цените, има очевидни картелни схеми

" Видяхме се и с двете главно претендиращи обединения - ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократимна България ". И двете обявиха пред нас, че задачата е да създадат държавно управление. Не съм огромен оптимист ", съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на " Денят ON AIR ".

Проблем на хората са приходите и цените, разяснява той пред Bulgaria ON AIR. " Това вълнува хората. Основно регулаторите са длъжници. Каквото и да приказват веригите, то не може да бъде обяснено. По веригата има основни артикули. Как цената става двойна? Абсурдно. Неработещата пазарна стопанска система в България разреши това ", на мнение е  Димитров. 

Той изрази терзанието си от продължаващите високи цени. " Средният % на инфлацията има усмиряване, само че това са отчетни данни. Щом сиренето е стигнало 20 лв., с цел да стартира да пада инфлацията, би трябвало да мине в дефлация. Това са образци на явна картелна скица ", уточни президентът на КНСБ.

Регулаторите са самостоятелни и в това е тяхната мощ. " Най-просто е по веригата да се подсигурява продължителността на ценообразуването. Ние твърдим, че има далавера. Лесно решение няма, като таван на цените. Някои решения, които се оферират за лимитирани търговски надценки, заслужават внимание, само че това не би трябвало да го кажем ние, а регулаторът ", разяснява гостът.

Димитров акцентира, че би трябвало да има бистрота, с цел да може всеки консуматор елементарно да се ориентира и регулаторът да го удостовери. " Където има нелоялни търговски практики - наказания ", сподели още той.

Общата облагаема данъчна облага за 2020 година към този момент е около  27 милиарда лева, а за 2022 година е 47 милиарда лева " Явно някой се е възползвал от тях и от пазарите. Не твърдим, че не изнасяме оръжия, само че изнасяме ", изясни президентът на КНСБ и разяснява бюджета, който ще внесе служебната власт.

" Задължително бюджетът би трябвало да адресира упованията на хората, да бъдат финансирани разноските по порядъчен метод ", съобщи Димитров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР