Видяхме нуждата от финансирането на финансовата грамотност на учениците и

...
Видяхме нуждата от финансирането на финансовата грамотност на учениците и
Коментари Харесай

Бизнес експерти: Най-голямата грешка на хората е да не спестяват

Видяхме потребността от финансирането на финансовата просветеност на учениците и студентите. Важно е да се знае по какъв начин работят банките, компаниите и данъчните институти. Нашите студенти могат да получат едно синтезирано познание за това по какъв начин да ръководят персоналните си финанси. Това съобщи финансовият специалист доктор Радостин Вазов тъкани в предаването "Лице в лице " по БТВ.

„ Най-голямата неточност на хората е да не икономисват, а и да харчат повече, в сравнение с изкарват “, добави той.

„ Първата ми книга, която прочетох беше по какъв начин се финансира start up. Благодарение на желанието за самообразование съумях да съумея да направя първата си инвестиция и да я оползотворя добре дружно с екипа ми “. Това сподели Спас Керимов, основател на start up за принтиране на човешки.

„ Когато правиш високо софтуерен бизнес не е въпросът дали има пазарна ниша, а дали бързо ще успееш да решиш някой наболял проблем “, акцентира Керимов.

„ Ако мислим по какъв начин бързо да забогатеем, няма да изградим сполучлив бизнес. Целта на бизнеса е да реши даден проблем на обществото. Това е метода, по който да създадем сполучлив бизнес. Когато виждаш същинските проблеми в обществото, създаваш нови технологии или измисляш метод да ги решиш “, съобщи доктор Вазов.

„ Всеки един от нас би трябвало да е предприемчив. Не можем да чакаме някой различен да ни реши проблемите. Поставянето на хората в стресова обстановка ги кара да станат по-активни и предприемчиви, както и да търсят ексцентрични решения “, сподели още финансовият специалист.

Д-р Радостин Вазов сподели още, че задачата на финансовата академия е да запълни пропуските от междинното обучение и да помогне на младите и предприемчиви българи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР