Видяхме един Борисов, който не сме виждали – готов да

...
Видяхме един Борисов, който не сме виждали – готов да
Коментари Харесай

Михаил Неделчев: Борисов е готов да отстъпи. Това е път към споразумяване

" Видяхме един Борисов, който не сме виждали – подготвен да отстъпи, подготвен да мине на назад във времето, подготвен да не заема никакви длъжности, никакви позиции. Мисля, че това е веднъж към уреждане. "
Това сподели в изявление за БНР литературният историк и критик проф. Михаил Неделчев, участник в Кръглата маса при започване на прехода и народен представител във Велико народно събрание.

Запитан вероятен ли е през днешния ден сходен формат, проф. Неделчев означи:

" Възможно е, належащо е, тъй като ние сме достигнали до някаква неспособност да си приказват политическите партии, което просто е неуместно. Правенето на политика значи говорене. Има едно съмнение, че говоренето е едно договаряне, и то на някакви нечисти покупко-продажби, нечисти позиции. "

Според Михаил Неделчев би трябвало " да се отместят настрани предходните конфликтни обстановки, да се загърбят ".

" Не всички да се разберем. Да уточним къде бихме могли да имаме пресечни точки, допирни моменти. "

Проф. Неделчев счита, че би трябвало да се направи " този опит " да се потърси доближаване на позициите по избрани въпроси.

" Консенсусът е нещо главно в политиката. Има доста видове консенсуси. Има компромисен консенсус, има замърсен консенсус, има импровизиран консенсус. "

" Въпросът е да тръгне диалогът. Това не значи споразумение, до съглашение може и да не се стигне ", означи литературният историк в предаването " Преди всички ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР