Видяхме, че през силни политически изяви от двете страни не

...
Видяхме, че през силни политически изяви от двете страни не
Коментари Харесай

Петков: Позицията ни за Външно не се е променила, нека оставим топката в Денков и Габриел

Видяхме, че през мощни политически изяви от двете страни не се напредва, тъй че дано да оставим в техните ръце. Нашата позиция не се е трансформирала, само че дано градивните диалози продължат при тях. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицисти във Видин, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Мисля, че те с Мария Габриел са влезнали в конструктивни дискусии и ще предадем топката на тях. Те очевидно добре работят като тим. Когато има предпочитание, има метод. Оставяме в техните ръце в този момент да продължат полемиките и се надяваме, че ще намерят градивно решение ", коментира  

Петков акцентира, че остава малко време до ротацията и " няма доста време " за решение на въпроса. 

" Никой не желае избори. Хората желаят непоклатимост, да продължи работата. Омръзна им единствено политически драми. Мисля, че всеки един политик има задължението малко по-внимателно да се отнася с тези въпроси - думичката избори да не се поставя на масата в първия вероятен миг ", съобщи той. 

Съпредседателят на ПП-ДБ разяснява и президентското несъгласие върху възстановяването на пълномощията на основния прокурор и пленума на Висш съдебен съвет:

" Доволен съм, че след първичните рецензии очевидно президентът е осъзнал какъв брой е значима правосъдната промяна в региона на Конституцията. Дори краткотрайното отсрочване, което беше поставено с този закон, наподобява непоносимо за него ". 

" Ние ще се консултираме и деликатно ще прегледаме текстовете да забележим дали и по какъв начин би трябвало да постъпим в този миг. Нямаме автоматизирана реакция. За нас конституционните промени са много важна победа, която сме създали по тази причина ще огледаме закона още веднъж, с цел да сме сигурни, че част от измененията, които са в Конституцията, не ги отлагаме за прекомерно доста време ", добави той. 

Той сподели, че президентското несъгласие не е част от спора по линията президентство - парламент. Според Петков връщането за преразглеждането на закона демонстрира, че измененията в Основния закон са положителни, само че трябвало също по този начин да влязат незабавно в действие.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР