Видях във социалните мрежи статии, за екшъна в Сърница. А

...
Видях във социалните мрежи статии, за екшъна в Сърница. А
Коментари Харесай

Човекът, който хвана стрелеца от Сърница: Разбрах от нета за него

" Видях във обществените мрежи публикации, за екшъна в Сърница. А прочут служител на реда ми изпрати на мобилния телефон фотографията на Бейсим Салиф “, описа в Кърджали индивидът направил гражданският арест над рисковия дезертьор от Сърница Ердинч Аптиш.  " Не се усещам като воин, благодаря на Бог, че оцелях и ще мога да се грижа за двете си деца “, добави още Ердинч. Той се чувствал квалифициран когато видял Бейсим, само че запазил хладнокръвие и до последно не се издал, че знае кой идва против него.

Аптиш е получил поздравления от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров за осъществения цивилен арест и за проявената предвидливост и храброст.

Междувременно хасковският съд остави за непрекъснато в ареста беглецът с пушката от Сърница Бейсим Салиф.

Състоянието му се е подобрило и той пристигна в съда в Хасково под тежък полицейски конвой. Човекът, който подвигна на крайник над 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи в последна сметка беше хванат от своя сътрудник овчар Ердинч Аптиш. Главата му е превързана, а лявата половина на лицето му е явно доста тежко контузена, което проличава, макар превръзките.

" Не се признавам за отговорен. Аз желаех да се прибера в къщи, само че комшията Мюмюн Мюмюн ме преследваше и искаше да ме бие. Той е отговорен за всичко, той би трябвало да е пред съда, а не аз “, сподели той   

Както към този момент писахме, Бейсим Салиф при започване на седмицата се скара със свои съседи, стреля с противозаконна пушка и се укри. Това подвигна на крайник полицията, а в дребното родопско село дойдоха  дори баретите от елитните отряди на Министерство на вътрешните работи за битка с тероризма.

Бейсим Салиф е упрекнат в опит за ликвидиране. Според бранителят му юрист Георги Зарчев това обвиняване е безпричинно.

" Подзащитният ми е създал изстрел, само че това не значи, че е желал да убива някого. Бил е атакуван и е стрелял. Но дали е било във въздуха или против мъжа, който е приклекнал не е ясно. Няма балистична експертиза, няма никакви доказателства. Липсва и директен предумисъл за ликвидиране “, счита Зарчев. Той е някогашен дълготраен областен прокурор на Хасково и един от най-опитните адвокати по тежки наказателни каузи в града. В Кърджали против Бейсим Салиф ще се води дело за нелегално владеене на оръжие. А пред съда в Хасково той ще дава отговор за закана за ликвидиране и опит за убийствона своя комшия Мюмюн Мюмюн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР