Видях поредният шамар за всички институции със санкциите Магнитски“. Това

...
Видях поредният шамар за всички институции със санкциите Магнитски“. Това
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Поредният шамар за всички институции със санкциите „Магнитски“

Видях следващият пестник за всички институции със глобите „ Магнитски “. Това сподели за БНР Иван Демерджиев, който е длъжностен вътрешен министър и вицепремиер.

„ Трябва ли някой да види този срамен лист, с цел да си напомни, че такива хора съществуват и те би трябвало да бъдат разследвани? За мен е доста забавен претекстът, който касае Горанов, че е стимулирал избрани лица да одобряват несъмнено законодателство. Лесно можем пъкъл си отговорим кой е имал болшинство за приемане на законодателство. Прокуратурата не може да чака. Нека един път да прояви интензивност. Прокуратурата би трябвало да е дейната страна и да инициира събиране на доказателства. Има някакви производства. Но прави усещане,че предметът на огромна част от тях се разминава с това, което виждаме в претекстовете за наложените наказания. Прокуратурата ще желае от нас да поемем отговорност и  да поемем удара от нейното безучастие, уточни Демерджиев.

„ Всичко, което имаме е импортирано. Ще се постараем да го допълним оптимално в къс период, с цел да няма още веднъж оправдания, че липсват данни. Добре е да се провежда разпита по делегация на Васил Божков, който не се състоя толкоз време, а би трябвало. Съмнявам се, че Дубай не дава единодушие. Има доста разновидности това да се случи.Трябва по формален ред да се изискат всички документи, с които разполагат партньорските служби и прокуратури “, съобщи Демерджиев.

Имаше телевизионни изяви на част от хората по листата Магнитски. Те отхвърлят обвиняванията. Някои обаче си спомнят за избрани диалози. Един от тях е бил издирван през 2016 година за диалог в сауна.

„ Той описа по какъв начин е протекло следствието. То обаче не може да се ограничи единствено до този, който твърди,че е дал рушвет и до този, който го е приел. Разследването би трябвало да бъде доста по-мащабно и да обезпечи показанията освен на двамата, които са забъркани в един подобен случай. Трябва да се съберат документи. Това, което слушах, ми звучи като едно официално изпълнено обвързване и  беше чест метод. Необходимо е да се откъснем от него, в случай че желаеме даже да приличаме на правова страна “, уточни Демерджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР