Видях мълния. Чух, че е наблизо. В следващия момент погледнах

...
Видях мълния. Чух, че е наблизо. В следващия момент погледнах
Коментари Харесай

Жена е правила 20 мин. сърдечен масаж на момичето, ударено от мълния в Приморско

„ Видях гръмотевица. Чух, че е наоколо. В идващия миг погледнах и видях блъсканица, млад мъж викаше за помощ. Валеше много пороен дъжд “. Това описа пред Би Ти Ви  Снежана Йорданова, която първа се притичва напомощ на удареното от гръмотевица момиче в Приморско във вторник следобяд.

„ Най-голямата признателност за мен ще е момичето да остане живо “, сподели Снежана Йорданова.

Във вторник гръмотевица удари трима души в Приморско. 18-годишно момиче е тежко потърпевшо, то е признато в реанимацията на бургаската болница. Момичето е интубирано и с заплаха за живота, само че живо поради бързата реакция на Йорданова.

Жената заварва на мястото 18-годишната Теодора на земята в безпомощно положение. Приятелят ѝ – също потърпевш от мълнията, е в мощен потрес.

„ Видях, че тя към момента е топла, има някаква сърдечна активност, само че пръстите на ръцете ѝ посиняваха. Вероятно за малко е спряла да диша. Започнах сърдечен масаж и накарах приятелят ѝ да я обдишва. Така ѝ дадохме първа помощ досега, в който на място дойде колата за спешна помощ “, споделя Йорданова.

Именно тази първа помощ оказва помощ на Теодора да дочака колата за спешна помощ жива.

„ Нямам опит в оказването на първа помощ въпреки, че това е вторият ми подобен случай. Вече един път спасих татко си след инфаркт по същия метод. Сега имах повече кураж, тъй като видях, че това работи и виждам какъв брой значително е умеенето и знанието да дадеш първа помощ “, споделя Йорданова.

Вечерта й се обадила майката на Теодора, с цел да й благодари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР