Видях че някои демократи са се подмокрили от кеф как

...
Видях че някои демократи са се подмокрили от кеф как
Коментари Харесай

Обрат: Зелено движение се отказа да закрива партията

" Видях че някои " демократи " са се подмокрили от кеф по какъв начин се разпада Зелено придвижване. Ще би трябвало да ги отчайвам - не, не се разпада, нито се закрива ", написа в профила си във Facebook Белев.

" Снощи, след полемика, се откри, че нито един член на Националния съвет не застава зад концепцията за закриване или делене. Няма да се гледа такава точка и на Националното заседание. Разотивай се народе, шоу няма да има ", добавя още екозащитникът.



Часове по-рано самият той оповести, че на първото събиране на Националния съвет е дал своя вот " срещу " разцепването на групировката и не го поддържа. 

" За мое страдание, в петък на народен съвет се реши в дневния ред на новото ни национално заседание при започване на октомври да се включи точка за закриване на Зелено придвижване, посредством делене на две нови партии. Предложението беше признато с малко болшинство, включващо и лица посочени за участници в опита за преодоляване на органите на партията ", добавя членът на Националния съвет, като не посочва имена и не загатва нито един път съпредседателите на групировката Владислав Панев и Добромира Костова.

Белев прецизира, че той самият е дал своя вот срещу и ще направи всичко по силите си, с цел да бъде съхранено Зелено придвижване.

Преди да бъде взето първичното решение за разцепването на партията в края на предходната седмица, бе огласен отчет на анкетна комисия, установил, че " Зелено придвижване " е била " завладяна " от фиктивни членове, като благодарение на невалидни пълномощни дребна група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията. В документа са разказани неприятни практики в разнообразни локални организации.

Бившият екоминистър Борислав Сандов предизвести, че се вършат опити да се разцепи партията посредством измами и заключи, че " ще е тъпо, в случай че ние сме причина за турбуленции в управническата коалиция ". Сандов сподели още, че описаните процеси са почнали да се демонстрират през последните 1-2 години, " когато се появи властта и парите в " Зелено придвижване ". По думите му в 7 от локалните организации са осъществявани систематични нарушавания, само че " може би мащабът е малко по-голям ".

Коментарът на водача Владислав Панев във връзка изтеклия в медиите отчет бе: " Имаме проблеми на растежа, към този момент закрихме няколко локални организации ". Сандов пък подсети, че всичко това става при управление, което е с изминал мандат и би следвало да се отдръпна.

За машинациите в партията и нередностите, открити в отчета на специфичната анкетна комисия, удостовери и Тома Белев.

" Докладът разкрива присъединяване, умишлено или неумишлено, на членове на изпълнителния и народен съвет и на няколко организации в опит за преодоляване на органите на партията и предлага изтриване на локални организации, изключване или наказване на членове и промени в устава и вътрешните ни правила ", написа той.

Докладът разтресе партията и докара до оставки на част от забърканите членове, само че не и на всички посочени в него.

Така се стигна и до съвещанието на Националния съвет с решение за закриване на партията, което оповести самият Белев, след което заяви и за неговото инспектиране на събиране на партийното управление.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР