Видя ми се съмнителен. Разговаряхме няколко пъти. Стори ми се

...
Видя ми се съмнителен. Разговаряхме няколко пъти. Стори ми се
Коментари Харесай

Свидетел: Помощник на атентатора си търсил булка в Слънчев бряг. През април!?

„ Видя ми се подозрителен. Разговаряхме няколко пъти. Стори ми се чудноват, когато сподели, че пристигнал в България, с цел да си търси жена. То нали знаете, през месец април в Слънчев бряг няма доста туристи, сезонът още не е почнал. Каква жена ще си търси, като то хора няма, зачудих се аз. “

С тези думи очевидец по делото за атентата на Летище – Бургас разказа един от помагачите на терориста Мохамед Хасан Ел Хюсейни. Днес в Бургас се организира първо изнесено съвещание по делото.
 
Процесът стартира шест години, след 18 юли 2012 година , когато камикадзе се взриви в рейс, цялостен с израелски туристи и умъртви шестима души, измежду които и българския водач Мустафа Кьосов. Извършителят Ел Хюсеини почина на място. Делото се води в отсъствието на посочените за негови помагачи - Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан.
 
 атентат Бургас Снимки: Лалка Димитрова
Двама са в неопределеност от 2012 година и към момента се търсят от „ Интерпол “. Включени са и в “черния лист “ с терористи на Съединени американски щати. Предполага се, че двамата се укриват в Ливан.
 
Разследването откри, че точно Хасан задействал бомбата в раницата на Мохамед Хасан Ел Хюсейни. Взривът с 3-килограмов тротилов еквивалент е задействан от отдалеченост с устройство „ Моторола “, с обсег на деяние до 5 км. Извършителите на атентата комуникирали по сред си с уоки-токи-та.
 
 атентат Бургас Снимки: Лалка Димитрова
Бомбата е направена от субстанция, употребена в минното дело . Части за нея са доставени от помагачите с интернационалния трен от Варшава до Русе.

Година след атентата на летището Министерство на вътрешните работи разгласи, че зад него стои и шиитската формация „ Хизбула “ . В обвинителния акт обаче няма нито ред, който да подсказва присъединяване на ливанската ислямска организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР