Видно от абсолютните цифри е, че за първото полугодие на

...
Видно от абсолютните цифри е, че за първото полугодие на
Коментари Харесай

През 2018 г. ръстът на нощувките в Бургас е 17%

Видно от безспорните числа е, че за първото полугодие на тази година растежът на нощувките в град Бургас е 17%, а туристите, които са посетили града за първите шест месеца на годината, са с 30% повече на фона на спада на съветските туристи. Това сподели пред публицисти кметът на Община Бургас Димитър Николов по време на кръглата в Бургас за разискване на плана за 12 винено-кулинарни дестинации маса, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас.
Според Николов това е извънредно оптимистична цифра. По думите му зад тези числа главно стоят напъните на локалната власт и летищните управляващи, както на страната за привличането на нискотарифните превозвачи.
" Аз десетки пъти съм имал опция да заявя, че няма опция пред лоукост туризма, като опция за уголемение на туристическия артикул и ние би трябвало да поставяме още по-големи старания ", сподели още Николов. Според него напъните на районно равнище от локалната власт не са задоволителни и ще би трябвало малко по-сериозно да се намеси страната.
" Защото с държавна политика, с огромни компании се договаря с много по-солидни позиции, в сравнение с един кмет на районен център ", добави кметът на Община Бургас.
" Приветствам самодейността на Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите за промотирането на тези нови други възможности, част от диверсификацията на дружеския артикул и благодаря, че са обърнали внимание на Южното Черноморие като опция за разширение на тази услуга с гурме туризъм, който е уголемение на културния туризъм, за който ние поставяме много старания ", добави Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР