Видно е, че и занапред борбата с корупцията ще се

...
Видно е, че и занапред борбата с корупцията ще се
Коментари Харесай

Видно е, че борбата с корупцията ще се води от гражданите, смята Радев

Видно е, че и отсега нататък битката с корупцията ще се води от гражданите и медиите. Това сподели президентът Румен Радев по време на доклада за първата година, откакто заема поста. 

В експозето си за миналата година той подчертава на темите за сигурността и корупцията, тематиките, по които той има съществени несъгласия с изпълнителната власт и Народното събрание. Той разяснява върнатия от него антикорупционен закон и структурирането на новия антикорупционен орган:

Законът е слаб и крие заплаха от злоупотреби. Ръководството ще се излъчва от болшинството, което поддържа и държавно управление. Това слага под въпрос неговата самостоятелност. 

Радев уточни също, че не е срещнал схващане и по тематиката за сигурността и защитата. По думите му " преднамерено образуваната комисия " за избора на нови изтребители на процедура е блокирала модернизацията на армията. " МО е насила да налива средства в техника, само че и това не се случи. Това докара до нито нова, нито ремонтирана остаряла техника. Стотиците милиони за модернизация потънаха в харчене на остатък ", сподели Радев.

Президентът уточни, че председателството на Съвета на Европейски Съюз е измежду целите му за тази година. Според него обаче председателството не би трябвало да бъде " оправдание " за болните тематики. Сред тях той уточни спадът на задграничните вложения, обезлюдяването и демографския срив.

" Корупцията деморализира обществото. Под въпрос е фундаменталното право на свободата на словото. Това не е единствено политически въпрос а ангажимент на всеки деен жител. Ние би трябвало да отстояваме демократичните си права без да чакаме схващане и подпомагане от Европа ", счита Радев. 

Той добави също, че през годината дружно с вицепрезидента Йотова са посочили, че могат да работят " дейно и в екип ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР